Uutiset Juha Kivinen

Kiertävä päivätoiminta ansaitsee hatunnoston

Riitta Höykinpuro sai mieluisan tehtävän palatessaan hoitovapaalta töihin kotihoitoon vuonna 2007.

Riitta alkoi kulkea kirkonkylän lisäksi myös kyläkunnilla kiertävänä päivätoiminnan ohjaajana. Kunnan lisäksi isompien tapahtumien järjestelyissä on nykyään mukana Pihtiputaan Seniorityöryhmä.

— Hattua täytyy nostaa sille, joka tämän keksi. En ole kuullut, että muualla olisi ollut sitä ennen samanlaista toimintaa. Myöhemmin ainakin Laukaassa seurattiin Pihtiputaan esimerkkiä, Riitta Höykinpuro kertoo.

Kiertävään päivätoimintaan osallistuu 10-20 kävijää hieman kylästä riippuen. Tapahtumatempauksiin tulee enemmänkin väkeä: Muurasjärvellä meni viimeksi seitsemänkymppiä rikki.

Hiljattain mukaan saatiin kaksi uutta kylää: Kojola ja Elämäjärvi. Tosin Elämäjärvi oli vain tauolla muutaman vuoden ajan, koska vanha koulu myytiin yksityiselle. Nyt päivätoimintaa on Mäntypirtillä.

Riitta Höykinpuro on käynyt jo kahdesti Kojolan entisellä koululla. Viime perjantaina hän piti siellä liikuntahetken yhdessä kunnan vapaa-aikatoimen koordinaattorin Kati Laine-Rissasen kanssa.

— Näille ei kannata antaa heti kahvia, tai muuten ne ei jaksa jumpata. Juodaan kahvit vasta lopuksi, Riitta nauroi.

Iloista naurun helinää oli kuulemma piisannut jo ensimmäisellä kerralla niin paljon, että poislähtiessä oli ollut mahalihakset kipeinä.

Riitta Höykinpuro sanoi olevansa heidän piikansa, ja niinpä hän yllyttikin kojolalaisia keksimään kaikkea mahdollista tekemistä päivätoimintaan.

Aina ei tarvitse olla sisällä, vaan hyvällä säällä voidaan lähteä lenkille. Mäntypirtin porukka aikoo patikoida Vuorijärven komeisiin maisemiin. Korppisella keksittiin makkaranpaistoretki Kivimäen näkötornille ja muurasjärveläiset kävivät eräkämpällä Valkeismäessä.

Veteraanitalon mummuille on luvassa kehruupäivä Kotilan lammastilan villoista. Muitakin perinnetapoja on muisteltu, kuten maidon separointia, voin kirnuamista, karjalanpiirakoiden tekoa ja turvehoitoja.

Yhtä hyvin päivätoiminnassa voidaan lähteä vaikka Haapajärvelle ostosreissulle tai keilaamaan Viitasaarelle. Päivätoiminta on kaikille avointa kunnan järjestämää toimintaa lähinnä seniori-ikäisille. Ala- tai yläikärajaa ei kuitenkaan ole.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>