Urheilu Aapo Siippainen

Nousu ykköseen lisäisi lukion vetovoimaa

Plokin kakkosjoukkueen pääsy ykkössarjaan on nyt askeleen lähempänä, kun joukkue voitti viikonloppuna nousukarsinnan puolivälierissä Oulunsalon Vasaman.

Nousu on otettu tärkeäksi tavoitteeksi, koska Pihtiputaan lukion lentopallolinjalle halutaan lisää opiskelijoita.

— Mahdollisuus päästä pelaamaan ykkössarjaa lisää lukion vetovoimaa. Pelit ovat siellä tasaisesti kovempia, mikä kehittää pelaajia eteenpäin, lentopallolinjan valmentaja Olli Nenonen sanoo.
Suomessa on 23 lentopallolukiota, jotka käyvät kovaa kilpailua opiskelijoista.
Pihtiputaan lisäksi toinen iso lentopallolukio on Kuortaneella.

Vaikka Pihtiputaan lentopallolinjalle tuli viime syksynä vain kolme uutta opiskelijaa, ei tulevaisuus huoleta rehtori Pentti Räisästä.

— Nyt on ollut pari huonompaa vuotta. Niitä on ollut ennenkin. Mutta kun tulee yksi hyvä rysäys, niin se kestää kolme vuotta.
Lentopallolinja jatkuu, vaikka nousu ykköseen ei toteutuisikaan.
­

— Hyvä valmennus on kuitenkin ykkösasia, rehtori painottaa.

Nousutavoite ei ollut vielä alkukaudesta itsestäänselvä asia, koska korkeampi sarjataso vaatii enemmän rahaa. Kuluja lisäävät muun muassa pidemmät pelimatkat.
­

— Se nielee euroja, mutta nyt täytyy uskaltaa mennä eteenpäin. Aikanaan mietittiin, voiko ykkösjoukkue nousta liigaan. Mutta nyt on oltu liigassa jo kymmenen vuotta, Olli Nenonen muistuttaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>