Viihde Juha Kivinen

Nuorempi polvi elvyttää PUK:n pilkkikilpailuja

Pihtiputaalla oli takavuosina paljonkin pilkkikilpailuja aina cup-muotoiseen sarjaan asti. Cupit ovat nyt muisto vain ja muutenkin kisat ovat jääneet vähiin. Pihtiputaan Urheilukalastajat järjesti sunnuntaina ensimmäiset pilkkinsä kolmeen vuoteen.

— Piti kokeilla, kun johtokunta vaihtui ja nuorempia tuli mukaan. Porukka alkoi ukkoutua, mutta nyt saatiin mukaan Suokkaan Kim, Laitamäen Keijo ja puheenjohtajaksi Nenyen Niko, kertoi Onni Nykänen.

Nykäsen mukaan PUK oli melkein kuoleman partaalla. Pohjoisen Keski-Suomen seurayhtymässäkin oltiin jo huolissaan pihtiputaalaisten osallistumisesta uistelucupiin. Nyt PUK:lla on taas virtaa. Seura osallistuu Elämää maaseudulla -messuille sekä teettää fanituotteita ja koululaisille suunnattuja esitteitä.

Päivän kovin kalamies oli Mikko Ihanainen Äänekoskelta. 13-vuotiaasta asti onkinut Mikko tuntee 40 vuoden pilkkiuraltaan hyvin myös Pihtiputaan järvet.

— Pihtiputaalla oli ennen cupia ja muita kisoja ja niitä kierrettiin. Kyllä täällä kävijöitä olisi, jos olisi vain kilpailuja. Nyt en ollut päässyt käymään moneen vuoteen, kun mitään ei ollut järjestetty.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>