Uutiset Juha Kivinen

Pienpedot loukkuun metsästäjien yhteistyöllä

Kinnulan Riistanhoitoyhdistyksen vuosikokouksessa keksittiin, että Kinnulassa voisi järjestää pitkästä aikaa loukuntekopäivän. Edellisestä oli aikaa varmaan viisitoista vuotta.

Koulukeskuksen metalliluokasta kuului lauantaina kiivas rautasahan rahina, kun lähes kaikista kahdestatoista Kinnulan metsästysseurasta tuli talkoolaisia tekemään pienpetoloukkuja riistanhoitoyhdistyksen hankkimista tarvikkeista.

Päivän aikana valmistui pesärosvojen päänmenoksi viisi uutta supikoiran loukkua ja viisi minkkiloukkua.

— Pienpetojen pyytäminen on lisääntynyt kohtalaisen hyvin. Olemme lahjoittaneet vehkeitä myös kouluille, ja koululaiset ovat saaneet viedä kotiinsa loukkuja, joita ovat tehneet teknisen työn tunneilla. He saavat viritellä näitäkin verkkoja, jotka tänään jäävät käyttämättä, sanoi riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Juhani Räihä.

Takavuosina pienpedot pääsivät lisääntymään liikaa, kun kantaa ei saatu tarpeeksi harvennettua. Juhani Räihä muistuttaa, ettei minkillä ja supilla ole luontaisia vihollisia.

Asiaa on auttanut vuosittainen pienpetojen pyyntikilpailu, jossa on rahapalkintoja pyyntimäärien mukaan sekä haulikon arvonta kaikkien osallistujien kesken. Kilpailussa saa eniten pisteitä ketusta, sitten supikoirasta ja näädästä.

— Nyt niitä on hyvin pyydetty pois. Viimeksi kilpailussa meni vuoden aikana 25 supia, 12 kettua ja minkkiä ja näätiä myös, riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Ari Urpilainen kertoi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>