Uutiset Heikki Jämsén

Putkitehtaalle löytyi kasvuhakuinen jatkaja

Juhlavuottaan viettävässä Kinnulassa tippui iso paino monilta hartioilta, kun nurin menneelle PV-Putkitukselle löytyi jatkaja. KVL-Pipe Oy Orivedeltä on valmistellut kaukolämpöputkien tuotannon aloittamista jo huhtikuun alusta.

KVL-Pipe on osa KVL-Tekniikka -konsernia. Kyse on vuonna 1992 perustetusta yli 200 ihmistä työllistävästä ja liikevaihdoltaan 46 miljoonan euron perheyrityksestä. Sen päätoimialoja ovat kaukolämpö- ja kaasurakentamisen ohella LVI-urakointi, kunnallistekniikan urakointi, maa-, vesi- ja ratarakentaminen, kivenlouhinta ja murskaus, valmisbetonin myynti ja saastuneen maaperän saneeraus.

KVL-Tekniikan perustaja ja toimitusjohtaja Jukka Pykäläinen lähti liikkeelle, kun tieto PV-Putkituksen tilanteesta selvisi.

— Kysyin tehtaasta heti konkurssin jälkeen. Sain pesänhoitajalta kovat hintavaatimukset, mutta faktatiedon saaminen oli hankalampaa.

Viime vuoden puolella asiat alkoivat kuitenkin edetä ja nyt ollaan siinä tilanteessa, että KVL-Pipe on ostanut tehtaan koneet ja vuokrannut toimitilakseen PV-Putkitukselle rakennetun teollisuustilan.

— Olisi ollut sääli, jos näin hyvä tehdas olisi jäänyt käyttämättömäksi. Lisäksi oli vaara, että koneet olisi myyty muualle. Se olisi ollut kunnan kannalta ikävin vaihtoehto, Jukka Pykäläinen sanoo.

Pykäläinen ihmettelee sitä, että koneille etsittiin ihan viimeisiin metreihin asti ostajia muualta.

— Määrätyt tahot lietsoivat epäuskoa ja antoivat ymmärtää, että emme ole tosissamme. Kaikki saatiin kuitenkin natsaamaan ja nyt valmistellaan tuotannon aloittamista.

KVL-Pipe aloitti tehtaan valmistelutyöt huhtikuun alussa viiden miehen voimin. Työstä vastaa tehtaan tuotantopäälliköksi palkattu Timo Voutila.

Yllätyksiä ei ole tullut.

— Tehtaassa on tosi hyvät koneet ja laitteet. Meidän täytyy nyt saada tietyt kokeet tehtyä ja sertifikaatit kuntoon, joten viidellä miehellä pärjäämme jonkin aikaa. Mutta jo käynnistysvaiheessa alamme rekrytoida lisää väkeä niin että työntekijöitä on, kun tuotanto alkaa, Jukka Pykäläinen kertoo.

Hän arvioi, että ensimmäiset kaukolämpöputket tehdään heinäkuussa.

KVL-Tekniikka on kasvuhakuinen yritys, joka urakoi kaukolämpöratkaisuja Suomen lisäksi nyt myös Virossa. Kinnulan valmis putkitehdas sopi konsernin suunnitelmiin hyvin.

— Tässä tilanteessa tämän sai edullisemmin ostamalla kuin että olisi ryhtynyt rakentamaan. Olen tutustunut tehtaaseen asiantuntijoiden kanssa. Kaikki on suunniteltu ja tehty hyvin. Tämä on Suomen nykyaikaisin kaukolämpöputkitehdas, Jukka Pykäläinen arvioi.

Jatkajan löytäminen putkitehtaalle oli helpotus kunnanjohdolle ja kuntalaisille. Kinnulakin on menettänyt tuotannollisia työpaikkoja. KVL-Pipe patoaa osaltaan työpaikkakatoa. Yritys työllistää Kinnulassa tehtaan käynnistysvaiheessa seitsemän henkilöä, myöhemmin putkituotannon pyöriessä noin 20 henkilöä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>