Viihde Juha Kivinen

Wiita-Racen autokunnat melkein tuplaantuivat toisella kerralla

Kesken kisan tehty peruukkien vaihto paljastui voiton avaimeksi toisen kerran järjestetyssä Wiita-Race -autokilpailussa. Peruukeissa kilpailivat pihtiputaalaiset Varatien Pojat eli Kimmo Järvelin, Ari Kinnunen ja Mika Paananen. He olivat suorastaan ylivoimaisia.

Kimmo Järvelin myönsi, että voitto tuli yllätyksenä. Pojat olivat tyytyväisiä jo siinä vaiheessa, kun tajusivat olevansa kymmenen parhaan sakissa. Ari Kinnusen mukaan tavoitteena oli päästä kolmen joukkoon.

— Kova juoksu Kangashoivan luontopolulla oli yhtenä voiton salaisuutena ja Mika meni kovaa myös puujaloilla.

Mika Paananen kiitteli hiihtomiehenä hyvää keliä.

— Jalka piti eikä ollut liian luikasta.

Varatien pojat keksivät nimensä juuri ennen lähtöä Wiikin Kartanon oven päältä, jossa luki ”Varatie – Reservutgång”. Joukkue olisi halunnut käyttää ruotsinkielistä versiota, mutta järjestäjät kielsivät, koska kisa käytiin Suomessa.

Wiita-Race on kehittämisyhtiö Witas Oy:n alueen yrittäjien autokilpailu, josta tosin jo heti toisella kerralla vietiin pois varsinainen autolla kilpaileminen. Järjestäjät tuumasivat, ettei ketään haluta yllyttää ylinopeuksiin, joten aikoja ei enää otettu, kun autot etenivät rastilta toiselle. Tulokseen vaikuttivat vain tehtävissä käytetty aika ja suoritukset.

Wiita-Racen autokunnat melkein tuplaantuivat viime vuodesta. Silloin matkaan lähti seitsemän autokuntaa ja nyt kaksitoista. Ilmoittautuneita oli vielä kolme enemmän.

Järjestelyjä vetänyt kauppias Janne Hänninen oli yhtä hymyä.

— Hyvältä näyttää. Toivottavasti tästä tuli perinne. Tehtäviä ei ole ollut vaikeaa keksiä, ja kun on innostuneita yrittäjiä, tästä on helppo jatkaa. Tehtäväkirjokin oli laaja, esimerkiksi Pihtiputaan Nesteellä ei ollut perinteistä renkaanvaihtoa, vaan napin ompelemista.

Muita rasteja olivat pujottelurata hybridiautolla Viitasaaren A-katsastuksessa, mahdollisimman huono keilailutulos Viitasaaren Keilarysässä sekä pujottelu- ja maalilaukauskilpailu Muholan jalkapallokentällä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>