Uutiset Aapo Siippainen

Lottovoiton suuruus paljastuu myöhemmin

Putaanvirran salin yleisö antoi poliitikkojen ja yritysvaikuttajien paneelikeskustelun suurimmat aplodit perussuomalaisten Kaj Turuselle, joka lupasi vaikuttaa siihen, ettei Pihtiputaan valtuuston valokuitupäätöksestä tehtäisi valitusta.

Savonlinnalainen Turunen sanoi puhuvansa asiasta Pihtiputaan perussuomalaisten kanssa, jotka ovat uhanneet valituksella jarruttaa liittymistä Keski-Suomen kuntien yhteiseen laajakaistayhtiöön.

Valokuituhanketta suuremmaksi puheenaiheeksi lauantaisessa Tulevaisuus maaseudulla -paneelikeskustelussa nousi Äänekoskelle kaavailtu biotuotetehdas, joka toisi uusia töitä kaikkialle pohjoiseen Keski-Suomeen.

Pihtiputaalaisen Metsäkolmion hallituksen puheenjohtaja Keijo Mikkonen muistutti, että työpaikat eivät synny automaattisesti. Paikallisilta yrittäjiltä tarvitaan rohkeutta ja uusia ideoita.

­­— Äänekoski on lottovoitto, mutta sen määrä ratkeaa vasta tulevaisuudessa. Se riippuu siitä, kuinka paljon löytyy innovatiivista yrittäjyyttä sen ympärille, Mikkonen puhui.
Kunnanvaltuutettu Ari Saastamoinen (sd) arvioi, ettei Metsä Groupin investointi jää viimeiseksi päänavaukseksi.

— Nyt joudutaan tulemaan alkutuotannon lähteille ja se tuo jotain tänne maakuntaankin. Uskon, että muuttoliike kääntyy maalle vuonna 2019.

Sastamalainen kansanedustaja Arto Satonen (kok) sanoi, että Äänekoskesta saadaan maksimaalinen hyöty irti, jos tiet pidetään hyvässä kunnossa.

— Toivottavasti tiepuolelle tehdään kohdennettu tukipaketti, jotta puuhuolto saadaan toimimaan.

Satonen näkee Pihtiputaan tulevaisuuden Nelostiessä, jos eurooppalaisen ydinverkon investoinnit toteutuvat.

— Nelostie on päässyt osaksi eurooppalaisten teiden ydinverkkoa. Vielä se ei näy, mutta pitkässä juoksussa se tulee ohjaamaan Suomen tieliikenteen investointeja tälle ydinverkolle. On aikamoinen juttu, että näin merkittävä väylä menee teidän ohitse.

Panelistit valoivat uskoa myös Pihtiputaan vapaa-ajan mahdollisuuksiin.

Lentopalloliiton puheenjohtajana toimiva Arto Satonen kehui, että palloiluasiat on hoidettu Pihtiputaalla esimerkillisesti.

—  Jos kunnalla on lentopallon Mestaruussarjan joukkue, niin se kertoo elinvoimasta.

—  Kun mennään vuoteen 2030, niin senioriväestöä on vielä enemmän kuin nyt. Moni varmasti haluaa työuran jälkeen rantatontin. Siihen näissä järvimaisemissa on hyvät mahdollisuudet.

Jari-Pekka-liikenneasemista tunnettu hankasalmelainen Jari-Pekka Koponen tietää, miten ja minne suomalaiset vapaa-ajallaan matkustavat.

— Kun Pekka Pouta sanoo keskiviikkona, että viikonloppuna on poutaa, niin se näkyy heti liikenteenä mökeille.

— Monella on peräkärry ja siellä vähän tavaraa rautakaupasta. Kesämökkejä muutetaan vapaa-ajan asunnoiksi. Kaupunkien ja maaseudun vuorovaikutus lisääntyy nyt voimakkaasti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>