Päästä vedettyä Aapo Siippainen

Pihtiputaalainen Putous-hahmo

Romahdin, kun kuulin ettei Jussi Vatasen näyttelemä Putous-hahmo Antsku tulekaan Pihtiputaan Elämää maaseudulla -messuille.

Suunnitelmia Antskun esiintymisestä ei uutisoitu alkutalven aikana, koska homma oli alusta asti epävirallista ja epävarmaa. Olihan räppäri-Elastinen perunut messuille tulonsa jo aiemmin.

Romahdin, koska luulin Elämää maaseudulla -messujen menevän pilalle. Jos koko kansan rakastama Antsku jäisi pois, niin mitä ihmiset tulisivat messuille katsomaan. Toisiaanko?

Pahinta tilanteessa oli, että Elastisen ja Antskun tilalle tulivat Sutki ja Sorjonen. En tunne heitä. Ovat kuulema koominen parivaljakko jostain televisiosarjasta. En muista, oliko sen nimi Taivaan tulet, Pirunpelto tai kenties Metsolat.

Miten väärässä olinkaan! Niinhän siinä kävi, ettei mitään antskuja tarvittu onnistuneiden messujen järjestämiseen. Messujen paras houkutin oli hieman epävakaa sää, joka varmisti ettei liian moni karannut mökilleen viikonlopun viettoon.

Jos Antsku olisi tullut Pihtiputaalle, olisi hän kertonut vitsejä ”kotikaupungistaan” Imatrasta ja esittänyt eteläkarjalaista villapaitamuotia. Kuka niistä olisi piitannut sen jälkeen, kun messuilla kunnanjohtaja Ari Kinnunen esitti rodeo-taitojaan moottorihärän selässä ja rohkeat pihtiputaalaiset mallit kesämuotia. Nämä ohjelmanumerot olivat osoituksia, että Pihtiputaalta löytyy huumoria ja tyyliä omastakin takaa.

Olisi kutkuttava ajatus, jos Putouksessa tehtäisiin pihtiputaalainen hahmo. Hän voisi tulla esiintymään tänne, kun messuja varmasti tulevina vuosinakin järjestetään.
Pihtiputaalaisessa sketsihahmossa olisi tekijälleen haastetta. Mitä hauskaa voi pihtiputaalaisuudesta keksiä? Ei ole hassua murretta, ja savolainen kierouskin on turhan monen mutkan takana. Siksi olisi hyvä, että joku ulkopuolinen tulisi sen kertomaan.

Yle Keski-Suomen radiotoimittaja ja koomikko Mikko Maasola vieraili Pihtiputaalla messujen alla. Hänen huumorintajuunsa iski huomio, kuinka työtä pelkäämätöntä kansaa täällä asuu.

Kun tuota ajatusta kärjistää vielä periksiantamattomuudella, Pihtiputaan kuvitteellinen Putous-hahmo hahmottuu. Se voisi olla Seläntauksessa asuva turpeen viljelijä.
Messujen tyylikkäästi järjestetyssä paneelikeskustelussa harmiteltiin, ettei turvetta lasketa uusiutuvaksi energiamuodoksi. Mutta jos sitä oikein tunnollisesti lannoittaa, niin varmasti kasvu kiihtyy sfääreihin.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>