Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Palveluja vedetään pois kaikessa hiljaisuudessa

Poliisipalveluja uhkaa jälleen kerran uusi heikennyskierros. Tarpeelliseksi todettu poliisin palveluauto ajaa tuoreimman tiedon mukaan viimeisen kerran ennen lomakauden alkamista.

Palvelu loppuu tällä tietoa syyskuun alussa. Huhua ei lehden painoon mennessä voitu tarkistaa Sisä-Suomen poliisilaitokselta Tampereelta. Metallinen automaattiääni ilmoitti kaikkien puhelunvälittäjien olevan juuri nyt varattuja.

Virallista tietoa palvelumuutoksista ei ole kuntiin saatu. Kunnissa odotetaan vähintään sitä, että palvelujen heikennyksistä neuvotellaan ja kuntia kuullaan edes muodollisesti. Siihen on toki opittu, ettei lausunnoilla pystytä pöytälaatikossa lopullista toimeenpanoa odottavia päätöksiä muuttamaan.

Pihtiputaan kunnanvaltuustossa kysyttiin asiasta ja vaadittiin kuntaa toimiin. Kunnanjohtaja Ari Kinnunen sanoi, että lopettamispäätöksestä ei ole tietoa tullut. Myös Kinnulassa on asiasta kuultu, mutta tiedonmurusia on noukittu epävirallisia väyliä pitkin.

Palveluauton toiminnan mahdollista lakkauttamisesta pidettiin Pihtiputaalla pöyristyttävänä. Samalla ihmeteltiin, että palvelut vedetään toinen toisensa jälkeen pois pienistä kunnista. Epävirallista tietoa saatiin myös
Viitasaaren poliisin palvelupisteen sulkemisesta. Jos niin käy, lähin poliisin toimisto löytyy Haapajärveltä.

Pihtiputaan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pekka Sutinen on ammatiltaan poliisi. Hän tiesi kertoa, että poliisin lupapalvelupuolella on tulossa isoja muutoksia. Muun muassa ajokorttiasiat ovat siirtymässä Liikenteen turvallisuusviraston Trafin hoidettavaksi. Sutinen arvioi poliisin jämähtäneen kivikautiseen tilaan, jossa ajatellaan, että kentällä ei tarvita palveluja tai henkilöstöä, ja ainoat uudistustoimet tähtäävät yläportaan hallinnon ja poliisijohdon aseman vahvistamiseen.

Saa nähdä, kuinka kauan maaseudun asukkaat jaksavat esittää iloista veronmaksajaa. Kiristyvien verojen vastineeksi odotetaan edes jonkilaista palvelutasoa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>