Muurasjärvi Ylläpito

Voimaa puista, luonnosta ja makkarasta

Huomenna keskiviikkona Maa- ja kotitalousnaiset tekevät puun halauksen Suomen ennätyksen. Ennakkoilmoittautumisten mukaan puita on halaamassa ainakin 3 500 ihmistä.

Muurasjärvellä otettiin varaslähtö puiden halaamiseen toissa viikon sunnuntaina Murron ja Maa- ja kotitalousseuran järjestämässä patikointitapahtumassa.

— Näitä retkeilypäiviä on järjestetty aiemminkin ja nyt päätimme yhdistää tämän puiden halaukseen, Muurasjärven maa- ja kotitalousseuran puheenjohtaja Tiina Turpeinen kertoi.

Puiden halaus on osa Maa- ja kotitalousnaisten kampanjaa, jonka tavoitteena on lisätä metsän ja sen käytön arvostusta sekä kannustaa ihmisiä nauttimaan metsän antimista ja elvyttävästä vaikutuksesta sekä oppimaan lisää sen hoidosta. 

Aamupäivällä kahdenkymmenenkolmen retkeilijän porukka lähti Kaitalan pihasta vaeltamaan kohteenaan Yölampi. Kahdeksan kilometrin pituinen reitti kulki Peuranpolkua pitkin ja kiersi Kotajärven ympäri. Perille saavuttiin noin kolmen tunnin patikoinnin jälkeen.

Pilvinen ja viileä sää sai kehuja, sillä se oli otollinen metsässä kävelyyn.

— Viime kesänä oli hirveä helle ja vaelsimme yli viisitoista kilometriä. Nyt on paljon parempi sää, Tiina Turpeinen sanoi.

Yölammen kämpällä oli vaeltajia vastassa iloinen porukka. Nuotiolla nautittiin makkaraa, kahvia ja mehua. Lapset onkivat lammesta, ja muutama pieni ahven tulikin saaliiksi. Yhteensä paikalla oli viitisenkymmentä osanottajaa.

Patikoinnin aikana retkeilijät olivat jo halanneet puita, mutta Yölammella toteutettiin ryhmähali.

— Eikös kädet pidä ylettää rungon ympäri. Ja puun  luoksehan ei mennä noin vain, vaan siltä täytyy pyytää voimaa, halailijat miettivät.

Ja niin asetuttiin puiden läheisyyteen. Suurten energioiden virtauksesta on paha sanoa, mutta hyvää mieltä metsä ja puut tarjosivat varmuudella — ainakin halailijoiden hymystä päätellen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>