Päästä vedettyä Heikki Jämsén

Hidastaa ja hieroo samalla kertaa

Muistaakseni ennen sanottiin jotenkin niin, että keskeneräistä työtä ei pidä mennä kovin kärkkäästi sorkkimaan tai arvostelemaan.

Viittä vaille valmiin työn moittimista on harjoittanut itse kukin meistä kiitettävästi Pihtiputaan uuden torin rakentamisen, Asematien kunnostamisen ja Ruukintien tietyömaan etenemistä seuratessaan.

Kokonaan oma lukunsa oli Putaanvirran koulun rakennustyömaa. Koulun ei pitänyt millään opilla ehtiä käyttökuntoon määräajassa.

Eräskin närkästystä huokuva tekstari julkaistiin aiheista, että Asematiestä tulee liian kapea, hidasteet yllyttävät vain lisäämään nopeutta ja kirkonkylän valtasuonta reunustavat kauniit koivut kaadetaan.

Koulu alkoi Putaanvirran uudessa rakennuksessa niin kuin piti, mutta toki viimeistelyä riitti vielä viikoiksi. Ja pihatöitä tehdään vieläkin.

Missähän vaiheessa vinksallaan seisovat valaisinpylväät oikaistaan? Itse lamput ovat hienot, mutta saisivat ne olla suorassa.

Asematien koivuja ei sitten kuitenkaan kaadettu, eikä edes pahasti runneltu. Yksi paksuhko oksa katkesi osimoilleen Pihtilinnan kohdalla tien joenpuoleisella reunalla. Sen voisi joku käydä joutessaan nirhimässä poikki.

Huoli Asematien liiasta kapenemisesta oli selvästi ennenaikainen. Moni ehti nostattaa asian vuoksi verenpainettaan. Sanoin purnaajille, että eiköhän liikenne Asematiellä suju, onhan nykyautoissa vakiovarusteena kääntyvät etupyörät.

Näyttää sujuvan.

Hidasteita haukuttiin hartaasti. Ensimmäisten kommenttien perusteella nuorisolle oli tehty tarkoituksella hyppyrit, joiden innoittamana nopeudet nousevat entisestään.

Jupina loppui kuin seinään, kun urakoitsijaporukka sai hidasteet kesän korvalla valmiiksi. Nupukiveys toimii kuten pitääkin. Vauhdit ovat kohtuullistuneet ja jokaisen kiveyksien yliajon aikana keho saa vastaanottaa pikahieronnan.

Tahkon aukiolle, kansankielellä Pussisen torille, ehdittiin irvailla monta kuukautta.

Nyt kun tori alkaa olla odotuskatosta myöten valmis, istutukset paikoillaan ja yritteliään 4H-tyttöporukan pyörittämä Pink Café avattu, toria kelpaa esitellä vieraille. Kahvillekin heidät uskaltaa tuoda. Kioskin kahvi on hyvää, pullat tuoreita ja palvelu kohdallaan.

Perjantaina on juhannusaatto ja lauantaina kesäpäivänseisaus. Jo hyvissä ajoin kevättalvella ennustin, että kohta se on taas kesä ohi. Hyvää keskikesän juhlaa. Nautitaan kesästä eikä narista!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>