Uutiset Ylläpito

Kuin kala vedessä

Viikon ajan suomalaiseen elämänmenoon Pihtiputaalla tutustunut espanjalainen Mike Panzano on nauttinut järvistä ja kauniista luonnosta.

— Täällä on hyvin erilaista kuin Barcelonassa, josta olen kotoisin. Ihailen teidän luontonne laatua. Pidän siitä, että täällä on paljon järviä, Mike tuumaa.

Pohjoiseen Keski-Suomeen Mike päätyi, koska hän saapui vierailemaan ystävänsä luona. 

— Aina en tietenkään kielen takia ymmärrä, mistä puhutaan, mutta arvostan sitä, että täällä ihmiset kestävät myös hiljaisuutta. Suurin osa ihmisistä puhuu englantia, joten olen saanut viestittyä melko hyvin.

Parasta tekemistä Pihtiputaan vierailulla on ollut pyöräileminen Niemenharjulla. Mike ei ole kotoisin pieneltä paikkakunnalta, joten hämmennyksen aiheitakin on reissulla tullut vastaan.

— On outoa, että pyörän voi jättää kaupan eteen lukitsematta, Mike nauraa. 

Freelancer-kuvittajana työskentelevä Mike luo yksinkertaista, mutta värikästä ja puhuttelevaa digitaalista taidetta. Hän käyttää kuvittajanimeä Magoz.

Miken piirtämiä kuvia on julkaistu ympäri maailman ilmestyvissä sanomalehdissä ja aikakauslehdissä. Työnantajina ovat toimineet muun muassa The New York Times,  The Wall Street Journal ja Billboard.

Miken on luonut taidetta nelisen vuotta ja aloitti kuvittamisen palkkatyönään kaksi vuotta sitten.

— Alussa ei ollut helppoa. Saatoin lähettää 100 sähköpostia, joista viiteen sain vastauksen ja lopulta yhden työtehtävän.

Tällä hetkellä työn saaminen on vaivattomampaa, sillä Mike on päässyt sisälle mediamaailmaan.

— Minulla on kanadalainen agentti, joka etsii uusia työtehtäviä. Lisäksi jotkin työnantajat soittavat minulle kerran kuukaudessa tai kahdessa.

Palkintojakin Mike on työstään ansainnut. Viimeisin on Kanadan suurimman ja arvostetuimman kuvitus- ja valokuvakilpailun voitto.

Miken mukaan kuvittajan työssä parasta on se, ettei ole pomoja tai aikatauluja,  vaan voi itse suunnitella päiviensä kulun. 

— Teen työni tietokoneella, joten voin matkustella paljon ja pitää pitkiä lomia, Mike kehuu.

Aiemmin Mikella oli suuria tavoitteita, mutta nyt hän keskittyy pienempiin asioihin. 

— Haluan jatkaa työni tekemistä. Olisi mukavaa oppia tuntemaan uusia kulttuureja. Joskus vielä opettelen suomen kielen, vaikka se vaikuttaakin hyvin haastavalta, Mike päättää.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>