Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Laajakaistavalitus repii perussuomalaisia

Laajakaistan rakentaminen kuumensi tunteet Pihtiputaan kunnanvaltuustossa.

Asialistan muissa asioissa keskustelu kiertyi perussuomalaisten valituksen jumiuttamaan laajakaistahankkeeseen. Muiden valtuutettujen katseet kääntyivät valituksen tehneiden Marko Tiaisen ja Heikki Kolehmaisen suuntaan. Heidän toivottiin vetävän valituksensa takaisin, jotta kunta pääsisi hyödyntämään rakentamiseen tulossa olevan noin miljoonan euron EU-tuen ja pelastaisi hankkeeseen sijoittamansa 400 000 euroa ja samalla myös 250 liittymänsä jo maksaneen kuntalaisen sijoituksen.

Valittajien perustelut toimintansa tueksi eivät vakuuttaneet edes oman ryhmän Tuija Auhtolaa. Marko Tiainen vaati, että hanke toteutetaan kustannustehokkaasti. Auhtola myönsi, ettei ymmärrä, miten rakentamisen kaataminen ja 1,6 miljoonan euron menettäminen edesauttavat pyrkimystä kustannustehokkuuteen.

Paineet Pihtiputaalla ja Viitasaarella hankkeesta valittaneita perussuomalaisia kohtaan kasvavat muutenkin. Tässä lehdessä puolueen kansanedustajat Teuvo Hakkarainen ja Kauko Tuupainen kirjoittavat ihmettelevänsä eräiden puolueen jäsenten ja kunnanvaltuutettujen toimintaa laajakaista-asiassa ja kehottavat valittajia vetämään valituksensa takaisin. Samaa mieltä oli aikaisemmin Pihtiputaalla vieraillut kansanedustaja Kaj Turunen.

Marko Tiaisen ja Heikki Kolehmaisen kannattaa lukea Hakkaraisen ja Tuupaisen tekstistä erityisesti seuraava kappale: ”Härkäpäinen omaan kantaan jumiutuminen ei aina ole järkevää, varsinkin jos valtuuston selkeä enemmistö on toista mieltä.”

Jos valitus upottaa laajakaistan, Pihtipudas ja Viitasaari jäävät historiaan kuntina, joilla oli vara kääntää selkänsä kylillä asuvien kuntalaistensa tietoliikenneyhteyksien kehittämiselle. Kaksikko voi pelastaa kasvonsa, mutta se edellyttää tilanteen viileää uudelleenarviointia. Hyvän poliitikon yksi taito on kyky muokata sujuvasti kantaansa kun hän huomaa olevansa väärässä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>