Uutiset Ylläpito

Yllättävä valinta herätti tunteita

Viime viikkoisessa Kinnulan valtuuston kokouksessa oli iso päätös tehtävänä, kun tehtävälistalla oli uuden kunnanjohtajan valinta. 

Kunnanhallituksen esitys tehtävään oli Jyrki Pelkonen ja haastajana pidettiin vastaavana kunnanjohtaja toiminutta Henrik Kiviniemeä.

Pykälän käsittelyn alussa valtuutetut tekivät ehdotuksia, joissa he nostivat esille mieleisiään nimiä. Sampo Laitala (perus.) ehdotti Henrik Kiviniemeä, Rauno Kinnunen (kesk.) Pekka Kanerviota ja Kalevi Kinnunen (kesk.) Jyrki Pelkosta kunnanjohtajaksi.

Ensimmäisellä kierroksella ääniä saivat kaikki esille nostetut ehdokkaat. Kanervio sai seitsemän ääntä, mikä oli eniten jo ensimmäisellä kierroksella, mutta koska tarvitaan enemmistön yksimielisyys, siirryttiin seuraavalle kierrokselle.

Sekä Kiviniemi että Pelkonen saivat ensimmäisellä kierroksella viisi ääntä, joten jouduttiin turvautumaan arvan apuun. Onni suosi Kiviniemeä ja hän pääsi seuraavalle kierrokselle.

Toisessa äänestyksessä jännitys tiivistyi. Lopulta Kiviniemi sai kahdeksan ääntä ja Kanervio yhdeksän. Näin ollen Pekka Kanervio valittiin virkaansa yhden äänen enemmistöllä.

Valinnan julkistuttua yleisössä alkoi kova kuhina. Päätöstä kommentoitiin haukkumasanoin, mihin joku totesi ykskantaan:

— Semmosta se demokratia on.

Pekka Kanerviolla on tällä hetkellä positiivinen mieli. Tutkimustyö on lopuillaan Jyväskylän yliopistossa.

Johtamistyylikseen Kanervio luonnehtii ihmisläheisyyden.

— Tahdon kuunnella kuntalaisia ja heidän murheitaan ja tehdä parhaani asioiden eteen, hän lupaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>