Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Monien päätösten viileä juhannus

Juhannuksen sääharmautta kirkasti moni päätös, joilla on vaikutuksensa kuntalaisten tulevaisuuteen. Kinnula sai uuden kunnanjohtajan. Virkaan valittiin dramaattisten vaiheiden jälkeen jyväskyläläinen yliopistotutkija ja opettaja Pekka Kanervio. Valinnan onnistumisen näyttää aika ja Kanervion kyky luotsata Kinnulan värikäs kunnalliselämä tyynemmille vesille.

Pihtiputaalla päästään pikatahtiin toteuttamaan kylien nopeita laajakaistayhteyksiä, kun perussuomalaiskaksikko Heikki Kolehmainen ja Marko Tiainen päätyivät vetämään hankkeen jumittaneen valituksen pois hallinto-oikeudesta. Linjan muutosta edelsi Pihtiputaalla suorastaan historiallisen jännittävä kunnanvaltuuston kokous, jossa kaksikkoa evästettiin demokraattisen päätöksenteon perusteista ja yhteyksien merkityksestä kuntalaisille.

Jos näytelmästä haluaa löytää jotain myönteistä, niin se on se, että valtuuston muuta enemmistöä vastaan asettunut kaksikko sai kertoa julki omat mielipiteensä, mutta taipui lopulta enemmistön tahtoon. Viiden tai viimeistään kymmenen vuoden kuluttua osapuolet voivat istua samaan pöytään Nesteen baarissa ja tehdä yhteenvedon, kumpi osapuolista oli oikeassa.

Viikon yhden kovan uutisen alkulähde liittyy Viitasaareen, mutta pääsee siitä osille Pihtipudaskin. Viitasaarella toimineen Fenestran ovitehtaan konkurssin aiheuttaman työttömyyden vastalääkkeeksi hallitus päätti nimetä Viitasaaren ja Pihtiputaan äkillisen rakennemuutoksen alueeksi. Päätös tuo reilun potin lisää rahaa työllisyysperustein tehtäviin hankkeisiin ja yritysten kehittämiseen.

Kunnilla on todennäköisesti pitkä lista valmiina tärkeistä eri alojen rakentamiseen tai kunnostamiseen liittyvistä kohteista. Niihin saa helposti uppoamaan rahaa, mutta työllisyysvaikutus on hetkellinen.

Kovempi pala on polkaista pystyyn yritysten kehittämiseen ja toivon mukaan myös laajentamiseen liittyviä toimia. Seutukunnan asukkaat tarvitsevat uusia, pysyviä työpaikkoja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>