Viihde Ylläpito

Sampo Lassila ihastui Pihtiputaan luontoon

Lauantai-iltana Muurasjärvellä Salmelan talon salissa oli tiivis tunnelma. Suomi-klezmer -yhtye Sampo Lassila Narinkka veti tuvan täyteen.

Narinkan kappaleet ovat instrumentaalisia, mutta Lassilan kertomat tarinat luovat sanojen avulla tunnelmaa kappaleisiin. 

Kertomuksissa liikuttiin Helsinkiin sijoittuvasta rakkaustarinasta ”Mä sauvakävelin sun luo”, vaimonsa ja perheensä 40-luvulla menettäneen, Suomessa työskennelleen puolalaismiehen synkkiin ajatuksiin ja suomenruotsalaisen Helenin iltapäivään Palermossa, kun hän kuulee mafianeuvojana toimineen miehensä kuolemasta.

Yhtyeen tuotannon on pääasiassa säveltänyt keulahahmo Sampo Lassila, poikkeuksena tummasävyinen Kato, joka kuvastaa yksinkertaisten ja kauniiden asioiden häviämistä nykymaailmassa. Sen on säveltänyt harmonikansoittaja Harri Kuusijärvi. Lisäksi yhtyeessä vaikuttaa huikaisevan taitava alttoviulisti Aleksi Santavuori. 

Lassila on alunperin kotoisin Turusta, Kuusijärvi Pellosta ja Santavuori Lahdesta. Kaikki asuvat tällä hetkellä Helsingissä, jossa he pääosin esiintyvät. Pihtiputaan keikka oli tämän vuoden ensimmäinen kehäkolmosen ulkopuolella.

— Maakunnissa yleisö on lämminhenkistä. Olisi hienoa, jos saisi keikkailla enemmänkin muualla Suomessa, Lassila tuumasi.

Hieno konsertti-ilta päättyi kappaleeseen, jonka Lassila esitteli liikutusta herättäneellä tavalla.

— Seuraava kappale voisi kuvata vaikkapa tätä iltaa täällä. Sen nimi on Yö Edenin puutarhassa, Lassila lausui katsoessaan ulos Salmelan talon ikkunasta.

Katseessa ei ollut mitään epäselvää. Muurasjärven luonto oli tehnyt häneen syvän vaikutuksen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>