Uutiset Juha Kivinen

Muurasjärven bingo saatiin takaisin pelaajien pyynnöstä

Harjulinnan bingorumpu pyörähti käyntiin sunnuntaina reilun puolen vuoden tauon jälkeen. Muurasjärven Urheilutalosäätiö päätti palauttaa sunnuntaiset bingoillat takaisin pelaajilta tulleiden runsaiden pyyntöjen takia.

Huutoon myös vastattiin. Harjulinnaan saatiin heti noin kahdeksankymmentä pelaajaa, mikä ilahduttaa bingotoiminnasta vastaavaa Urheilutalosäätiön varapuheenjohtajaa Paula Kivistä.

— Tosi hyvältä nyt näyttää. Moni on käynyt kiittämässä, kun bingo alkoi uudestaan. Oltiin varovaisia ja pantiin vain kuusi kierrosta. Alennettiin lipun hintoja mutta samalla alennettiin myös voittoja.

Muurasjärvellä on laskettu, että halvemmilla hinnoilla bingo kannattaa vielä, jos kävijöitä on viitisenkymmentä.

Harjulinnan bingoon tuli joulukuussa ensimmäinen katkos noin viidenkymmenen pelatun vuoden jälkeen. Viimeinen kinkkubingo pelattiin pari päivää ennen joulua.

Sen jälkeen Urheilutalosäätiön väki päätti lopettaa bingon kannattamattomana, koska alkuvuonna pelättiin olevan taas edessä huonompia aikoja. Heikoimmillaan bingossa kävi vain nelisenkymmentä pelaajaa.

— Seurattiin tilannetta parina-kolmena keväänä. Neljä ensimmäistä kuukautta huononsivat paljon tulosta, mutta kesällä se alkoi korjaantua ja kinkkubingot ovat aina olleet hyviä, Paula Kivinen sanoo.

Nyt on Muurasjärvellä ainakin alustavasti päätetty, että bingo pidetään tauolla myös ensi vuonna joulunpyhien jälkeen, mutta pelit aloitetaan jo heti alkukesästä eikä vasta heinäkuussa.

Paula Kivinen kertoo bingon olevan Harjulinnalle elintärkeä tulolähde. Se oli oikeastaan palautettava jo senkin takia, että talon öljylämmityskulut saadaan maksettua. Murron kuntosalista, sepän pajasta ja kunnan ryhmäperhepäiväkodista saatavat vuokratulot eivät riitä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>