Viihde Juha Kivinen

Heinäjoen luontoreitti enää silausta vailla

Pihtiputaan uusimman matkailunähtävyyden Heinäjoen luontoreitin avajaisia vietetään kahden ja puolen viikon päästä, mutta reitti on ollut kulkukelpoinen jo pari kuukautta.

Yllättävän moni onkin löytänyt tiensä Heinäjoelle, vaikka reittiä ei ole vielä mainostettu. Juhannuspäivänä talkoomiehet laskivat kolmenkymmenen ihmisen kävelleen pitkospuilla, jotka kulkevat lähes ainutlaatuisesti aivan kirkonkylän kupeessa. Reittiin tutustunut espanjalaisvieras ihastui maisemiin niin ikihyviksi, että päätti muuttaa kolmeksi kuukaudeksi Pihtiputaalle.

Luontoreitin viimeisiä talkoita pidettiin viime viikolla. Pihtiputaan Rotaryklubin talkooväki rakensi opastuskatosta Heinäjoen pohjoisen haaran sillan viereen Rasinahon puoleiselle rannalle.

Martti Koljonen, Pentti Hytönen ja Markku Niemelä naurahtivat, että talkoot tuntuvat vain paisuvan ja seuraavaksi tehdään varmaan majatalo sillan viereen! Opastukseen piti riittää pelkkä taulu, mutta sitten päätettiin tehdä samalla vaivalla kunnon katos, jossa voi pitää sadetta.

Katokseen teetetään infotaulu paikallisessa M-Mainoksessa. Tauluun tulee alueen luontoselvitys Juhani Krookilta sekä maisemakuvia Martti Koljoselta ja Matias Pasaselta.

Katokseen tehdään pöytä ja penkit sekä viereen pieni tulipaikka. Heinäjoen rantaan avataan uoma, jota pitkin veneillä pääsee suoraan katoksen kohdalle. Luontoreitille voi tulla jokea pitkin veneellä vaikka Pihtiputaan keskustasta asti. Kanootilla pääsee jopa joen läpi rautatiesillan rummun aukosta.

Avajaiset alkavat lauantaina 9. elokuuta kello 13 uudella torilla eli Tahkon aukiolla. Sieltä lähdetään patikoimaan luontoreitille. Reitin siunaustilaisuus pidetään Jokisaaren sillalla. Pihtiputaan entinen pappi Arvi Kallio on tulossa vihkimään reittiä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>