Urheilu Juha Kivinen

”Jokamiehen luokasta” paikallisväriä Alvajärvelle

Alvajärven Ympäriajossa ei ole nähty vuosikymmeniin yhtä paljon pihtiputaalaisia ajajia kuin nyt. Se oli uuden ”jokamiehen luokan” Ride Cycle Store Cupin ansiota. Keski-Suomessa ajettavaan kilpailusarjaan voi lähteä kuka tahansa millaisella pyöräkalustolla hyvänsä.

Ympäriajon järjestäjän Alvajärven Ryhdin väki oli mielissään paikallisvärin lisääntymisestä. Tapahtuma tuntuu sitä läheisemmältä, mitä enemmän tuttuja kasvoja on pyörän satulassa.

Pihtiputaalainen Toni Hiironen naurahti 20 kilometrin kuntosarjan lenkkinsä jälkeen, että hän on näitä Jopolla liikkujia. Kulkupeli ei sentään ollut ihan Jopo, mutta ei myöskään mikään ohutrenkainen pikakiituri.

— Maastopyörä on vähän liian hidas tämmöiseen hommaan. Saatan lähteä ensi vuonnakin ajamaan, mutta vähän toisenlaisella kalustolla. Cyclocrossia tai kilpapyörää on tehnyt mieli.

Alvajärven Ympäriajo oli Tonille ensimmäinen pyöräkilpailu. Juoksemassa hän on käynyt lappu rinnassa, viimeksi Muurasjärven Maalaismaratonilla ja juhannuksena Saarijärvellä Lanneveden kympillä.

Viime kesänä Toni ajoi pyörällä vaimonsa veljen kanssa sadan kilometrin taipaleen Pihtiputaalta Äänekosken Hietamalle. Nyt on suunnitelmissa vielä pitempi matka toiseen suuntaan Nelostietä Oulun Nallikariin.

Toni Hiironen oli ihan tyytyväinen ensimmäiseen pyöräkisaansa. Pahimmat paikat olivat odotetusti Paanalan mäessä ja takaisin tullessa vähän koko matkalla vastatuulen takia.

— Piti lähteä katsomaan, kuinka ylivoimaisia nämä ovat. Ensimmäinen kilpailija meni ohi parin kilometrin jälkeen. Mulla oli vääränlaisen sukat. Siitä se kai johtui, Toni virnisteli.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>