Uutiset Aapo Siippainen

Ruukintie on vapaa liikenteelle

Kotiseudun Sanomien toimitukseen tuli heinäkuun aikana lukuisia ihmettelyjä, miksi Ruukintien perusparannus tuntuu kestävän ikuisuuden.

Tiellä olevan opastemerkin mukaan läpiajokiellon piti päättyä heinäkuun toiseksi viimeisenä päivänä, mutta läpiajon salliminen venyi eiliseen saakka.

Asfalttia tiellä ei ole vieläkään. Pahimpiin kohtiin on laitettu hienompaa mursketta.

­­— Pienintä mursketta ei laiteta joka kohtaan, koska se pitäisi poistaa asfaltoinnin alettua, sanoo Keski-Suomen Ely-keskuksen projektipäällikkö Jarmo Niskanen.

Asfaltointi alkaa Ruukintiellä, kun maansiirto ja viemäröinti valmistuvat kokonaan.

Vaikka Ruukintien käyttöä jouduttiin rajoittamaan odotettua pidempään, ei urakka ole vielä varsinaisesti myöhässä.

Keski-Suomen Ely-keskus lupaa, että kaikki työt on tehty syyskuun loppuun mennessä.

— Muuta mahdollisuutta ei ole. Siitä pidetään kiinni. Urakoitsijakaan ei pysty jatkamaan pidempään, Jarmo Niskanen sanoo.

Työmaan tusinasta työntekijästä huolimatta maansiirto ottaa oman aikansa.

­— Kun maata otetaan puolitoista metriä pois ja tehdään viemäröinti, niin ei se päivässä synny, sanoo urakasta vastaavan Keski-Suomen Kuljetuksen aluepäällikkö Tommi Pakarinen.

Työtä ovat hidastaneet maassa kulkevat sähkö- ja puhelinkaapelit, joiden sijaintia ei osattu arvioida urakan alussa.

Heinäjoen sillalla tehdään lisäksi ylimääräisiä töitä, jotka eivät kuulu alkuperäiseen urakkasuunnitelmaan.

— Siltaa palautetaan lähemmäksi alkuperäistä. Sillalla on monta kerrosta päällysteitä. Yhteensä 15 senttiä. Niitä jyrsitään pois. Sillalle jää yksi asfalttikerros, Niskanen sanoo.

— Lisäksi korjataan korroosion vaurioittamia sillan kaiteita.

Pihaanajo oli sallittu Ruukintiellä koko ajokiellon ajan. Timo Kemppainen ajaa Ruukintietä päivittäin isäänsä tapaamaan.

­­­— Ajan sekä autolla että pyörällä. Molemmilla joutuu tarkasti katsomaan, mihin renkaansa laittaa. Varoen saa ajaa. Onneksi matka ei ole pitkä.

Hermojaan Timo Kemppainen ei ole työmaan vuoksi menettänyt.

—­ Ärtymistä tulee varmasti, jos jollain on kova kiire. Itse ajan hissukseen. Samalla voi ottaa vaikka aurinkoa, Kemppainen nautiskelee.

Aluepäällikkö Tommi Pakarinen sanoo, että Ruukintien ja lähistön asukkailta on tullut hyvin vähän valituksia työmaasta, vaikka tie on ollut pitkään huonossa kunnossa.

­— Eniten ihmisiltä on tullut valituksia, koska kuiva maa pölyää. Siksi olemme kastelleet ja suolanneet tietä useamman kerran heinäkuun aikana.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>