Viihde Juha Kivinen

Venäläislasten laulu- ja tanssiryhmä valloitti

Itänaapurimme suunnalta ei ole kuulunut viime aikoina kovinkaan hyviä uutisia, mutta perjantaina Venäjältä saapui Pihtiputaalle pelkkää hyvää tuulta.

Kalugan kaupungista kotoisin oleva 10-15-vuotiaiden laulu- ja tanssiryhmä Obiknovennoe Tsthudo valloitti ilahduttavan runsaslukuisen yleisön Jukolassa.

Koko perheen konsertiksi mainostettuun iltaan oli saapunut enimmäkseen aikuisyleisöä. Lapsia oli vain muutama. Tosin kappaleetkaan eivät olleet varsinaisia lastenlauluja.

Vaihtelevat numerot saivat katsojat lämpenemään pikkuhiljaa. Varsinkin riemukkaat tanssiesitykset suomalaisista kappaleista Letkajenkasta ja Ievan polkasta palkittiin raikuvin suosionosoituksin.

Illan mittaan kuultiin myös venäläistä kansanmusiikkia ja mollivoittoista poppia taustanaan samankaltainen humpanjytke.

Esityksen järjesti Pihtiputaan Rotaryklubi. Obiknovennoe Tsthudon on tuonut Suomeen Suomi-Venäjä -seuran Lahden osasto. Ryhmä kiersi viikon ajan lähiseuduilla.

Tuomo Romppanen on toiminut Obiknovennoe Tsthudon kanssa 23 vuoden ajan. Hän kertoi ryhmän jäsenten asuvan lastenkodeissa. He harrastavat musiikkia myös ryhmän ulkopuolella.

Pihtiputaalla esiintyi toinen puoli ryhmästä. Toisella puoliskolla on kiertue Italiassa. Suurimman yleisön edessä lapset ovat esiintyneet Moskovassa Luzniki-stadionilla 70 000 katsojan edessä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>