Uutiset Juha Kivinen

Muurasjärveläisten toimeliaisuus sai kehuja kylä- ja seurantalopäivässä

— Muurasjärven voimana on se, että nopeasti siirrytään toimenpideosastolle.

Usko Paananen tiivisti kylänsä vahvuuden kylä- ja seurantalopäivässä, jonka Suomen Nuorisoseurat ja Keski-Suomen kylät järjestivät Harjulinnassa.

Usean muurasjärveläisen yhdistyksen yhdessä omistama Harjulinna oli mitä sopivin paikka isännöinnistä vastaavien kylä- ja seuratoimijoiden koulutuspäivän pitoon.

— Kyllähän se näivettäisi koko kylän, jos Harjulinnaa ei voisi käyttää, tuumasi Muurasjärven Murron pitkäaikainen puuhamies Jukka Turpeinen.

Ei ole juuri päivää tai iltaa, jolloin Harjulinnasta ei näkyisi valoja. On bingo, nuorisotila, kansalaisopiston piirejä ja bändikerho, Murron punttisali, Jorma Kainulaisen ja Martti Turusen pyörittämä korjaamohalli sekä kunnan ryhmäperhepäiväkoti.

Harjulinnasta pyritäänkin pitämään hyvää huolta. Viimeksi on kunnostettu ulkoseiniä ja nyt ollaan panemassa myös lämmitystä ajan tasalle. Liian kalliista öljystä siirrytään halvempaan kotimaiseen energiaan.

Harjulinnaa ylläpitävän Muurasjärven urheilutalosäätiön puheenjohtaja Markku Mäkelä sanoi, että hakelämpölaitosta ruvetaan rakentamaan, kunhan Ely-keskuksesta saadaan myönteinen päätös rahoitushakemuksesta.

— Öljystä on päästävä eroon, jos halutaan, että talo pysyy ylipäätään lämpöisenä. Tarjouspyynnöt on pyydetty laitetoimittajilta, Markku Mäkelä kertoi.

Harjulinnan korjaamohalliin tulee 200 kilowatin kattila ja ulkopuolelle hakesiilo. Todennäköisesti kyläläiset perustavat osakeyhtiön. Jos osakkaat eivät pysty toimittamaan tarpeeksi haketta, sitä ostetaan esimerkiksi Metsäkolmiolta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>