Urheilu Juha Kivinen

Jännittävä sukkulaviesti ratkaisi seuracupin hopean Tuiskulle

Pihtiputaan Tuisku on Suomen toiseksi paras juniorien yleisurheiluseura alle viidentuhannen asukkaan kuntien vertailussa. Tuisku kohensi sijoitustaan yhdellä pykälällä viimevuotisesta Suomen Urheiluliiton seurakilpailun Vattenfall-cupin Kilo-sarjan finaalissa Kirkkonummen Veikkolassa.

Loppu meni jännäksi. Ennen päätöslajin sukkulaviestin alkua Tuisku oli toisena kolme ja puoli pistettä ennen viimevuotista hopeaseuraa Lappajärven Veikkoja. Kaustisen Pohjan-Veikot olivat jo varmistaneet ylivoimaisen voiton.

Tuisku kävi raivoisan puolustustaistelun sukkulaviestissä. Lappajärven Veikot voitti viestin, mutta Tuiskukin pinnisti kolmanneksi. Se riitti lopulta pitämään tuiskulaiset kokonaispisteissä puoli pistettä pohjalaisseuran edellä.

Vattenfall-cupin finaaliin lähti taas Pihtiputaalta lähemmäs 40 urheilijan joukkue varajäsenineen. Tosin kaikkiin sarjoihin ei ollut helppoa löytää väkeä. Seuracupissa on ikäluokkaa kohti vain muutama laji, eikä urheilijan oma erikoislaji osu aina kohdalle oikeassa ikäluokassa.

Joihinkin lajeihin houkuteltiin urheilijoita aivan viimeisinä päivinä ja joukkuetta koottiin vielä kaksi ja puoli tuntia ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

Tuiskun 30 urheilijasta 22 teki finaalissa oman ennätyksensä. Lajivoittoihin ylsivät Joonatan Kemppainen, Roope Mikkonen, Joni Rutanen ja Ville Siekkinen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>