Uutiset Juha Kivinen

Lossivuoren loma-asuntoalue mietityttää Saarenkylällä

Aulis Piispasen haitari soi ja aurinko lämmitti kesäisesti Saaren kyläseuran kesätapahtumassa Saarensalmen venesatamassa. Salmen toisella puolella on Lossivuoren loma-asuntoalue, josta ei ole kuulunut yhtä aurinkoisia uutisia, vaikka sitä on kehuttu Kivijärven altaan hienoimmaksi paikaksi.

Kinnulan kunta rakensi Lossivuorelle kaavoitettuja 21:tä tonttia varten asfaltoidun katuverkoston, katuvalot, vesi- ja viemäriverkoston ja valokaapeliyhteyden.Tonteista on kuitenkin myyty viidessä vuodessa vasta kaksi, joista toiselle on rakennettu.

Saaren kyläseuran puheenjohtaja Aulis Hämäläinen ei ole menettänyt vielä toivoaan Lossivuoren suhteen, vaikka hieman huolestuttavalta on näyttänyt.

— Hiljaista on ollut, mutta kun se on niin kovin pitkälle viety, niin toivotaan, että siihen tulee taloja. Justiin tuossa juteltiin, että ei se siitä mihinkään karkaa. Aika tavaran kaupittelee, on siinä kuitenkin sellaiset mahdollisuudet.

— Sehän on nätillä paikalla, mutta maasto ratkaisee aika paljon rakentamisessa, Aulis Hämäläinen viittaa paikoitellen jyrkkiin rantatontteihin.

Pitkään Saarensalmen lossivahtina toiminut kylän vanhin asukas Matti Grön (87) tuumaa, että ”siinähän se nyt odottaa ostajaa”.

— Lossituvan takana olisi hyviä omakotitalotontteja, mutta ei ole tullut ketään. Eihän tuo muuten niin hirveän hyvä paikka ole ja aika on muutenkin huonoa. Voihan se siitä parantua, kun maailma taas muuttuu.

Matti Grönin mielestä tonttien markkinoinnista ei ole ainakaan ollut pulaa.

— Nehän ovat markkinoineet liikaakin sitä, kun se on radiossa koko kesän.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>