Lukijalta Lukijalta

Hallitus ottaa köyhiltä ja antaa rikkaille

Ex-kuntaministeri Henna Virkkusen (kok) valtionosuusuudistus on kuntien välillä tyyppiesimerkki kokoomuslaisesta politiikasta.

Se vie heikoilta ja jakaa menestyjille. Espoo, Helsinki ja Vantaa saavat 60 miljoonaa euroa valtionosuuksia lisää, joilla voidaan rakennella vaikkapa Guggenheimia tai uusia eliittikaupunginosia.

Verotulojen uusi tasaus ja siinä korkea omavastuuosuus (20 %) oli myrkkyä köyhille kunnille.
Raha viedään köyhiltä harvan asutuksen kunnilta, joissa väestön keski-ikä on korkea.

Kotikunnassani Kivijärvellä keskitulot ovat alle 19 000 euroa vuodessa. Meidän pitäisi nyt nostaa veroprosenttia yli kolmella prosentilla, aina 23 prosenttiin asti, saadaksemme verotuloilla katettua menetetyt valtionosuudet.

Taka-ajatuksena on saada kunnat taloudellisella pakolla liittymään toisiinsa. Se ei paljon lämmitä, sillä hallinnon kustannukset ovat jo minimissä ja naapurikuntia valtio rokottaa myös.

Kasvattajaseuran ja ikäihmisistä huolehtivien kuntien osa on raskas. Toinen, ideologinen perusta on saada väki muuttamaan pois kohti keskuksia. Eihän gryndereiden maabisnes keskuskaupungeissa voi muuten menestyä.

Jyväskyläskylässä palvelut viedään samaisella kokoomusaatteella esimerkiksi Tikkakoskelta ja Korpilahdelta.

Tämä on hätähuuto!

Eikö hallituspuolueissa ole enää lainkaan oikeudentuntoa, edes sosiaalidemokraateilla?

Anne Kalmari
kansanedustaja
Suomen Keskusta

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>