Uutiset Heikki Jämsén

Kaksi rivitaloasuntoa taivutettiin hammashoitolaksi

Pihtiputaan hammashoitolan sisäilmaongelmien aiheuttama evakkomatka numero kaksi alkoi maanantaina Tahkonpolun ja Provastintien kulmauksen uudessa rivitalossa.

 

Kunta osti talosta kaksi huoneistoa ja muutti ne hammashoitolan väistötiloiksi. Muuttoa tehtiin koko viime viikko ja tilat otettiin käyttöön maanantaina.

Väistötiloihin muuttivat kaikki hammashoitolan työntekijät.
Vastaavan hammaslääkärin sijaisena toimiva Juha Kokkoniemi myöntää, että toiminta olisi ollut sujuvampaa terveyskeskuksen yhteydessä, mutta kyse on poikkeustilanteesta. Nyt ylimääräistä työtä ja kustannuksia aiheuttaa mm. se, että hoitovälineet joudutaan kuljettamaan terveyskeskuksen autoklaaviin ja takaisin.

Asuntojen muutostöiden valvonnasta vastaava talonrakennusmestari Petri Varis kertoo, että hoitotilat muodostettiin yhdistämällä kaksi huoneistoa. Tiloihin tulee kolme hammaslääkärin hoitohuonetta ja yksi suuhygienistin huone. Asiakkaiden odotustilatkin saatiin tiloihin sovitettua, mutta tilaa ei ole yhtään liikaa.

— Kaikki välineistö ei Provastintielle mahtunut, Juha Kokkoniemi kertoo.

Hammaslääkäritilanne on Pihtiputaalla kohtuullinen. Yksi paikka on ollut haettavana ja siihen ilmaantui kolme halukasta. Heidät haastatellaan parin viikon sisällä ja valinta tehdään heti haastattelujen jälkeen.

Vakituisesti on työssä yksi hammaslääkäri. Toista virkaa hoidetaan ostopalveluna niin, että keikkalääkäri on töissä toisella viikolla viitenä päivänä ja toisella viikolla kolmena päivänä.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>