Uutiset Aapo Siippainen

Rehtorit odottavat lukion uudistuksia rauhassa

Pihtiputaan ja Kinnulan rehtorit uskovat, että lukio-opetusta järjestetään paikkakunnilla jatkossakin. Muutoksia voi kuitenkin tulla ja niihin on varauduttu.

Lukioissa on pelätty lakkauttamisia, koska toisen asteen koulutukseen ollaan tekemässä lähivuosina muutoksia.

Yleisin aiheeseen liittynyt väite koskee 500 oppilaan rajaa. Sitä pienemmät lukiot pitäisi liittää suurempaan yksikköön.

­— Lukioiden järjestämisluvista liikkuu paljon huhuja, jotka ovat saaneet monet hyppimään seinille, sanoo Pihtiputaan lukion rehtori Pentti Räisänen.

Lukiot joutuvat ensi vuonna tekemään hakemuksen, jossa ne perustelevat syitä olemassaololleen.

Millä kriteereillä luvat myönnetään?

— En ole saanut mitään varmaa tietoa asiasta. En ole juurikaan käyttänyt energiaa tähän keskeneräiseen asiaan. Jos vouhkaa uutisankan ja väärän tulkinnan perusteella, ei tosipaikan tullen jaksa tehdä enää mitään, Räisänen vastaa.

Myös Kinnulan lukion rehtori Anitta Hakkarainen odottaa virallista tietoa lukioiden järjestämisluvista. Hän ihmettelee, miksi asiaa valmistellaan salassa.

­— Tunteet ovat vaihtuneet järkytyksestä epävarmuuteen.

­— Kevätjuhlassa puhuin, ettei 500 oppilaan rajaa saada täyteen pohjoisessa Keski-Suomessa. Nyt olen kuullut, että tuosta perusteesta on luovuttu.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>