Uutiset Juha Kivinen

Kinnulalaiset kutsutaan hirvikeitolle kunnan 100-vuotisjuhlien kunniaksi

— Kinnulalaisille on tullut viime aikoina sellainen imago, että täällä oltaisiin tukkanuottasilla, mutta nyt hirvimiehet haluavat näyttää, että yhteistyö on voimaa. Tavallinen kansa haluaa elää hyvässä sovussa ja rakkaudessa.

Näin pohjustaa Kinnulan Riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Juhani Räihä kansalaisaloitetta Kinnulan 100-vuotisjuhlien kunniaksi tarjottavasta juhla-ateriasta. Ja kun Kinnulassa ollaan, silloin pöytään pannaan tietenkin hirveä.

Hirven paloittelussa lihamestarina toiminut Karkausmäen Eräpoikien konkarimetsästäjä Veikko Voutila säestää:

— Ajattelimme, että kyllähän kinnulalaisten pitää saada satavuotisjuhlissa kunnon lihakeitto eikä mitään luusoppaa. Siinä pitää olla sattumia!

Keittoa tarjotaan kaikille kuntalaisille Kinnulan seurakuntakodilla perjantaina 28. marraskuuta puoliltapäivin iltakuuteen asti. Samana päivänä Kinnulan Yrittäjät järjestää myös perinteisen joulunavauksensa.

Riistanhoitoyhdistyksen vuosikokouksessa päätettiin jättää yksi hirvenkaatolupa metsästysseurojen kiintiöiden ulkopuolelle 100-vuotiskeittoa varten.
Vastuu ”kunnan hirven” kaatamisesta annettiin Kotkatjoen Eräpojille, koska seuran maat ovat pitäjän parasta hirvialuetta. Hirvi kaadettiin koiran haukusta Juureisenmäessä vain 50 metrin päässä Saarenkylälle menevästä maantiestä.

— Kyllä siitä hyvä keitto saadaan, kun on aikuinen hirvi ja kunnon paistia, tuumaa toinen lihamestari Eero Tuikkanen.

Riistanhoitoyhdistys ja kunta saavat juhlakeittohankkeeseen mukaan yhteistyökumppaneita. Seurakunta antaa käyttöön ruokailutilat ja K-market Kinuski lautaset sekä ruokailuvälineet. Maa- ja kotitalousnaiset keittävät keiton sekä leipovat limput. Päälle juodaan kakkukahvit, mutta siihen on sponsori vielä haussa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>