Päästä vedettyä Aapo Siippainen

Valon välähdykset häikäisevät

Viitasaari hakee itselleen Reilun kaupan kaupungin arvonimeä. Pihtipudas ei ylimääräisiä arvonimiä kaipaa, mutta lisätehot kunnan markkinointiin ovat tarpeen.

Pihtiputaan kannattaisi ottaa teemaksi Valo. Pitäjässä on monta hyvää valonlähdettä. Kerron niistä mielenkiintoisimmat, joista kannattaa olla ylpeä.

Asematien jouluvalot ovat hienoimmat, mitä olen pienemmällä paikkakunnalla nähnyt. Niistä pitäisi tehdä postimerkki niin kuin Heinäjoen sillastakin.

Seutukunnalla on sellaisiakin kyliä, joiden jouluvalojen aneemisuudesta palavat hermot. Onneksi Asematien valot antavat kaamokseen virtaa D-vitamiinin lailla.

Toivoisin, että valot olisivat käytössä koko talven, jotta mahdollisimman moni Nelostien kulkija ne huomaisi. Satumainen valokuja imaisee toisinaan ihmisiä ostoksille Pihtiputaalle.

Asematien valoista on syytä nostaa esiin myös Nesteen pihassa oleva Koliman kellot -taideteos, joka herää kunnolla eloon iltavalaistuksen aikana.

Aivan viime päivinä kirjaston valot ovat palaneet tavallista kirkkaammin. Lokakuussa kirjastossa järjestettiin kaksi tapahtumaa, jotka pidensivät aukioloa myöhäiseen iltaan. Pari viikkoa sitten pidetty Naisten ilta ja viime viikonlopun Halloween-yö olivat suosittuja tapahtumia.

Juuri iltaisin haluaisin kirjastoon mennä, kun päivän kiireet hellittävät ja on paremmin aikaa keskittyä.

Lauantaisen pyhäinpäivän tienoilla häikäistyin kirjaston lisäsi myös muista merkittävistä valoista.

Hautausmaan kynttilämeri ei ole aivan Viitasaaren kirkkosaaren veroinen, mutta lämmön tunnelmaa se kuitenkin luo.

Sallilan puiston lamput ovat kauniita – kuin jäätä hohtavia marjaterttuja. Niissä on suurkaupungin puistojen lumoa. Katsopa niitä seuraavalla iltalenkillä ja ihastu. Keskusta on täynnä hienoja yksityiskohtia, kun malttaa keskittyä.

Sallilasta iltakävely jatkui LiigaPlokin peliin Pihtipudas-Saliin. Siellä on monta valovoimaista pelaajaa ja yksi erityisen kirkas juttu: valonheitin, jolla urheilijat esitellään yleisölle. Valonheittimessä on sitä kuuluisaa taikaa, jonka säde irroittaa yleisön arjesta urheilujuhlan keskelle.

Onnetonta, että tätä tekstiä kirjoittaessa Pihtiputaan taivas on harmaa ja sateinen.

Ehkä illalla on kirkkaampaa. Silloin menen ulos katsomaan Otavan tähtikuviota. Tähtitaivas on hieno ja ilmainen sisustuselementti, joka on sattunut juuri meidän talon yläpuolelle. Kun asuin isossa kaupungissa, näin ei ollut.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>