Viihde Juha Kivinen

Kirka sai huikeat bileet Pihtiputaalla

Tuskinpa Pihtipudas-salin konserteissa on ollut koskaan niin mahtava meininki päällä kuin Kirka Babitzinin muistoksi järjestettävän Hengaillaan-kiertueen avauksessa perjantaina. Pihtiputaalla järjestelyistä vastasi LC Pihtipudas.

Kiertueen isä ja Kirkan pitkäaikainen manageri Seppo Kahilainen sai parhaan mahdollisen palkinnon, kun sali täyttyi heti ääriään myöten ja yleisö hullaantui yhteislaulatuksen aikana hyppimään, huutamaan ja tömistelemään jalkojaan loistavasta viihdepaketista lumoutuneena.

Ilta oli niin täydellisen onnistunut kunnianosoitus Kirkalle ja hänen monipuoliselle musiikilleen, että sille humulle olisi maestro itsekin väläyttänyt leveän kirkamaisen virnistyksen.

Tunnelma oli riehakas ja vapautunut: pidettiin hauskaa ja muisteltiin sattumuksia Kirkan uran varrelta. Valinta oli juuri oikea. Kukaan ei varmasti ollut tullut viettämään nyyhkyjuhlia.

Ja Kirkahan koko konsertin aloittikin esittelemällä videolla oman bändinsä K-ryhmän, joka säestää artisteja Hengaillaan-kiertueella. Kirka kävi vielä myöhemmin valkokankaalla huudattamassa yleisöä aivan kuin hän olisi itse ollut lavalla. Kerrassaan nerokas oivallus.

Videolta kuultiin muun muassa Kirkan levy-yhtiön pomojen Vexi Salmen ja Kassu Halosen muistelua siitä, kuinka heidän tähtisolistinsa ei meinannut millään ottaa levylleen sittemmin megahitiksi noussutta laulua Surun pyyhit silmistäni, koska se oli rokki-Kirkan mielestä humppaa.

Kirkan veli Ykä Babitzin sanoi, että rock’n’roll paloi aina Kirkan sielussa. Iskelmä ei ollut edes vanhoilla päivillä hänen mielimusiikkiaan, mutta sitä oli tehtävä, mistä sai rahaa elääkseen.

Ykä oli yksi illan komeaäänisistä miessolisteista. Ihokarvoja nostattivat pystyyn myös Pentti Hietanen, Pauli Hanhiniemi, Sami Hintsanen ja Pete Parkkonen, joka veti rajuimman keikan mitä Elämäjärven pörröpäältä on kotipitäjän lauteilla nähty.

Eivätkä naiset jääneet jälkeen. Lavalla nähtiin Kirkan tytär Alexandra Babitzin, Kirkan vaimon Paula Nummelan siskontytär Roosa Nummela sekä Kirkan sisko, iki-ihana rokkimimmi Muska Babitzin.

Mieletön ilta päättyi yleisön huudatukseen. Daa-da daa-da ja tietysti Hengaillaan soivat päässä vielä pitkään konsertin jälkeen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>