Uutiset Juha Kivinen

Kinnulalaisia korpeaa tunteja myöhästynyt postinjakelu

Kinnulan keskustassa Kellokujalla aamulenkillä oleva Mikko Kinnunen arvaa heti mistä on kyse, kun häneltä tiedustelee, mikä Kinnulassa on viime aikoina eniten puhuttanut ihmisiä.

— Posti tietenkin! Kivikauden aikanakaan ei ole ollut tämmöistä tyyliä postinjaossa. Se tulee miten sattuu, yöllä joskus. Iltaanhan se aina menee. Ja kuka jakaa, tuleeko se oikealle henkilölle? Minä vähän epäilen, Mikko Kinnunen latelee.

Ihan yöhön asti postintulo ei ole sentään Kinnulassa mennyt, mutta voimassa oleva ennätys on illalla yhdeksän maissa. Siihen aikaan kolahtivat viimeiset laatikot marraskuisena maanantaina, jolloin postinjakelun esityö oli ensimmäistä kertaa siirrettynä Kinnulasta Karstulaan asti.

Postin jakeluesimies Kari Rauhanen kertoo, että ratkaisu on osa Postin isompaa säästökuviota, jossa samaan aikaan lopetettiin jakelun esityö myös Kivijärvellä ja Kyyjärvellä. Kinnulassa esityön loppuminen tiesi yhden postinjakajan jäämistä työttömäksi.

Kari Rauhanen kertoo, että esityön siirtyminen Karstulaan uusien ihmisten tehtäväksi johti alkuvaiheessa väistämättä siihen, että työmäärä lisääntyi ja jakelu hidastui.

— Ensimmäisenä päivänä viimeiset asiakkaat saivat todellakin postinsa vasta yhdeksältä, mutta seuraavana päivänä oltiin myöhäisimmillään jo kello viidessä ja koko ajanhan tässä kehitytään, Rauhanen korostaa.

Posti lupaa nettisivuillaan, että perusjakelu tehdään arkipäivisin kello 16:een mennessä, ja viime päivinä on Kinnulassakin jo ylletty tuon lupauksen tasolle. Kari Rauhasen mukaan posti tulee jatkossa Kinnulaan ”pitkällä haitarilla” kello kymmenen ja neljän välillä.

Päiväposti tuodaan aamulla Karstulasta Kivijärvelle, josta Kinnulan postinjakajat lähtevät päivittäiselle kierrokselleen.

— Siksi Muholan suunnan asukkaat saavat postinsa ensimmäiseksi. Myöhäisimmillään jakelu on kirkonkylällä ja Perhontien suunnalla, Kari Rauhanen arvioi.

Jakeluesimies huomauttaa, että asiakkaat voivat itse nopeuttaa postin lajittelua antamalla lähettäjille oikeat ja paikkansapitävät katuosoitteet eikä esimerkiksi pelkkää talonnimeä, joita Kinnulassa käytetään muutenkin yleisesti puheessa. Myös postilaatikoissa pitää olla oikeat nimet ja osoitteet.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>