Lukijalta Lukijalta

Sankarivainajien muistotaulujen tietojen kokoaminen Pihtiputaalla

Pihtiputaan muutamien koulujen lakkautuessa niillä olleet muistotaulut ovat jääneet vaille sijoituspaikkaa. Sankarivainajien tauluja ei ole voinut jättää niiden uusille omistajille.

Kylätalot ovat olleet Alvajärvellä ja Elämäjärvellä halukkaita antaamaan tilan koulunsa arvokkaalle esineelle. Taulut on osin inventoitu, mutta kaikkia mahdollisia ei ole saatu vielä tehtyä. Pihtiputaan kunta ja seurakunta ovat olleet yhteistyössä veteraaniperinteen kokoamisessa.

Sallilaan on suunnitteilla veteraanilippujen vitriini.
Seurakunta on näyttämässä vihreää valoa hankkeelle. Vitriiniin tulisivat veteraanijärjestöjen liput sen jälkeen, kun viimeinen havuseppele on laskettu yhdistyksen jäsenelle. Kunnan mietinnässä on muistotaulujen sijoituspaikka.

Vuoden 1918 taulu on kunnostettu museon ohjeiden mukaan ja on tilapäisessäsäilytyksessä Vesa Kumpulaisella. Peningin koulun taulu on kunnantoimiston varastossa. Elämäjärven taulu on Mäntypirtillä. Alvajärven taulu on Maamiesseurantalolla. Rönnynkylän osalta taulu puuttuu. Korppisen taulut ovat kylätalolla.

Vakaumuksensa puolesta kuolleille muistotauluhanke on työryhmän toimesta vireillä. Hinta, teksti ja materiaalitiedot ovat olemassa. Rahoitusta suunnitellaan.

Mikäli lukijat tietävät asioita, jotka liittyvät muistotaulujen hankintaan, sijoitukseen tai nykyiseen sijoituspaikkaan, he voisivat ilmoittaa seuraaviin puhelinnumeroihin:

Harjula, Seläntaus, Ilosjoki jne. Taina Toikkanen, Vanhusneuvoston puheenjohtaja (p. 040-575 7841), Vesa Kumpulainen, Veteraanien perinne (p. 050-523 3035).

Vesa Kumpulainen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>