Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Jo kolme pihtiputaalaista ehdolla Arkadianmäelle

Viikonlopun yhdeksi kotimaan pääuutisista nousi työministeri Lauri Ihalaisen päätös asettua tulevissa eduskuntavaaleissa SDP:n ehdokkaaksi synnyinmaakunnassaan Keski-Suomessa.

Pihtiputaalla syntyneen Ihalaisen odotettu ratkaisu on Keski-Suomen sosiaalidemokraateille lottovoitto. Ihalainen sai viime vaaleissa Uudeltamaalta yli 15 000 ääntä. Hän nousi puolueensa ääniharavaksi ja oli maan viidenneksi suosituin.

SDP:n kolmas kansanedustajapaikka Keski-Suomessa jäi neljä vuotta sitten kahdeksansadan äänen päähän. Lisäpaikan metsästys helpottunee, kun ehdokkaisiin kuuluu kaksi nykyisen hallituksen ministeriä.

Lauri Ihalaisen asettuminen ehdolle Keski-Suomessa lisää vaalien mielenkiintoa Pihtiputaalla. Ihalainen on jo kolmas pihtiputaalainen ehdokas. Muut ovat Ihalaisen puoluetoveri Ari Saastamoinen ja kokoomuksen Juuso Lahtinen.

Voi olla, että Pihtiputaalta saadaan vielä neljäskin ehdokas. Kun kansanedustaja Kauko Tuupainen vetäytyi ikäänsä vedoten, eikä Pihtiputaalla aikaisemmin asunut perussuomalaisten piirin puheenjohtaja Tapani Mäki lähde vaaleihin, puolueen listalla on täyttämättä neljä paikkaa.

Pihtiputaan perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja ja kunnanhallituksen jäsen Marko Tiainen tavoitteli ehdokkuutta jäsenäänestyksessä ja kertoo olevansa siitä edelleen kiinnostunut.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>