Uutiset Juha Kivinen

Pihtiputaalta vastuupaikoille lukiolaisten liiton piirihallitukseen

Pihtiputaan lukion opiskelijat Pinja Mäkelä ja Antti Pennala valittiin täksi vuodeksi Suomen Lukiolaisten Liiton piirijärjestönä toimivan Järvi-Suomen lukiolaisten 11-jäseniseen hallitukseen. Molemmille annettiin heti tärkeät luottamustehtävät. Pinjasta tehtiin piirin sihteeri ja Antista taloudenhoitaja.

Suomen Lukiolaisten Liitto on lukiolaisten valtakunnallinen etu-, palvelu- ja harrastusjärjestö. Liiton jäsenet hyötyvät opiskelijakortista, jolla saa muun muassa alennuksia juna- ja bussimatkoista, tietokoneista sekä useista myymälöistä. Liiton vuotuinen jäsenmaksu on 17 euroa.

Pihtiputaan lukiossa on opiskellut vuosien mittaan muutama muukin SLL:n piirihallituksen jäsen, mutta näin vastuullisilla paikoilla heitä ei ole ollut.

Lukion oppilaskunnan puheenjohtajana toimiva Antti Pennala sai liitolta sähköpostia, jossa kannustettiin lukiolaisia tulemaan SLL:n liittokokoukseen Vaasaan viime marraskuussa. Antti ja Pinja päättivät lähteä matkaan hetken mielijohteesta, koska yhteiskunnalliset asiat kiinnostavat heitä.

Uudenmaan SLL:n piirissä käydään isoja puheenjohtajavaaleja, mutta Keski-Suomessa piirin hallitukseen ei ole hirveää tungosta. Niinpä piirin puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja olivat tarttuneet heti pihtiputaalaisiin huomattuaan heidät Vaasan kokouksessa.

— Meidät melkein pakotettiin, että tulkaa nyt myös piirin kokoukseen Jyväskylään ensi viikolla, Antti naurahtaa.

Kaksikko körötteli sinne linja-autolla, ja eipä aikaakaan, kun kumpikin huomasi olevansa uudessa piirihallituksessa.

— Kun kokous oli puolessavälissä, tuumasin, että ei tässä mitään menetetä ja laitoin nimeni halukkaiden listaan. Sitten äänestettiin ja tulin valituksi, Pinja kertoo.

Pinja ja Antti kiertävät ensi lukuvuoden alussa Järvi-Suomen alueen lukioissa esittelemässä uusille opiskelijoille SLL:n toimintaa ja opiskelijakortin etuja sekä tekemässä jäsenhankintaa.

— En itsekään tiennyt lukioon tullessani, mitä kaikkia etuja kortilla saa, Pinja kertoo.

Piirihallituksen jäsenet joutuvat olemaan välillä pois koulusta, mutta poissaoloja ei tule niin paljon, että Pinja olisi huolissaan koulumenestyksestään.

— Minulla ei ole muita isompia harrastuksia, joten tälle on sopivasti aikaa. Eihän sitä tiedä, vaikka tästä tulisi koko ajaksi harrastus lukion oheen. Katsoin liittokokouksessa niitä itkuisia abeja, joiden ura oli päätepisteessään Suomen Lukiolaisten Liitossa. Onkohan minulla joskus samat fiilikset?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>