Uutiset Heikki Jämsén

Anitta Hakkaraisesta kunnanhallituksen puheenjohtaja

Kinnulan kunnanhallitusta johtaa vaalikauden loppuun kokoomuksen Anitta Hakkarainen. Valinta oli kahdellakin tavalla historiallinen. Hakkarainen on ensimmäinen nainen hallituksen johdossa ja samalla ensimmäinen kokoomuslainen tehtävässä.

Valinta sai Hakkaraisen haukkomaan kohtalaisen pitkään henkeään.

— Olen aivan järkyttynyt. En missään kuvitelmissani olettanut, että tulen valituksi.

— Sen tiedän, että työsarkaa riittää, mutta toisaalta olen jäämässä virastani eläkkeelle maaliskuussa ja olen jo lomalla. Kaikki kyselevät, mitä rupean tekemään. Nyt voin sen sanoa, lukion ja yläkoulun rehtorina toiminut Hakkarainen kertoi.

Toista kauttaan valtuustossa istuva Hakkarainen odottaa muulta luottamusjoukolta tukea.

— Tarvitsen tukea kaikilta puolueilta. Lähden tekemään työtä Kinnulan eteen ja toivon, että sama ajatus on kaikilla kirkkaana mielessä. Toivon, että saamme työrauhan niin viranhaltijoille kuin kunnan päätöksillekin.

Kunnanhallituksen jäsenet valittiin oman ryhmän muodostavan Rauno Kinnusen esityksestä suhteellisella vaalilla. Olavi Tuikkanen ja Manu Toikkanen kannattivat esitystä. Samalla Toikkanen esitti hallitukseen Virpi Piispasen tilalle Arja Rekosta.

Hallitukseen valittiin keskustalta Markku Toikkanen (varalle Tapio Pekkarinen), Virpi Piispanen (Marjatta Koivukoski), Manu Toikkanen (Joonas Kinnunen) ja Jonna Laulumaa (Jonna Leppänen).

Kokoomuksesta valittiin Anitta Hakkarainen, varalla Anita Urpilainen.

Hallituksessa SDP:tä edustaa Kari-Pekka Urpilainen, varalla Rauno Kinnunen.

Perussuomalaiset saivat nyt hallituspaikan. Sen otti Sampo Laitala varajäsenenään kokoomuksen Marko Kinnunen. Oman puolueen Harri Virtalaa ei voitu valita, koska hän on tarkastuslautakunnan jäsen.

Kunnanhallituksen puheenjohtajaksi halusivat keskustasta sekä Manu Toikkanen että Markku Toikkanen. Muholan miesten kannatuksesta oli äänestetty niin kunnallisjärjestössä kuin valtuustoryhmässäkin.

Rauno Kinnunen esitti, että vaalissa korkeimman äänimäärän saanut Markku Toikkanen toimii hallituksen puheenjohtajana ja toiseksi korkeimman vertausluvun saanut Anitta Hakkarainen varapuheenjohtajana. Keskustan Arja Rekoselle tämä ei käynyt, vaan hän esitti puheenjohtajaksi Manu Toikkasta.

Keskustan ryhmän säröily teki äänestyksestä huippujännittävän. Anitta Hakkarainen sai seitsemän ääntä, Markku Toikkanen kuusi ja Manu Toikkanen neljä ääntä.

Neuvottelutauko tarvittiin myös valtuuston johdon valinnassa. Keskustan Esko Pelkonen jatkaa tehtävässä. I varapuheenjohtajaksi tuli Mikko Ihanti. Kokoomus esitti varapuheenjistoon Leo Urpilaista ja Sampo Laitalaa. Olavi Tuikkanen esitti Kari-Pekka Urpilaista. Tauon jälkeen Hakkarainen veti esityksensä Laitalasta pois ja Kari-Pekka Urpilainen esitti Olavi Tuikkasta. Urpilainen ja Tuikkanen valittiin

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>