Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Äänestäjät osaavat asennoitua vaalipuheisiin varauksella

Kinnulalainen maatalouslomittaja Kai Kinnunen kävi lauantaiaamuna kaupassa, mutta ei malttanut jäädä odottelemaan marketin pihalle pian saapuvia kansanedustajaehdokkaita.

Kai Kinnunen sanoo, ettei häntä politiikka kiinnosta. Käytännössä tilanne on toinen. Kinnunen käy äänestämässä aina kun siihen annetaan tilaisuus. Se on äidinmaidossa saatu periaate.

Kinnusen perheeseen kuuluvat äiti. isä ja kolme pientä lasta. Siksi perhepolitiikkaan liittyviä terveisiä löytyy ehdokkaille helposti. Päivähoito toimii Kinnulassa, mutta sitä Kinnunen ei oikein sulata, että lapsesta menee täysi maksu, vaikka hän olisi vain yhden tai kaksi päivää hoidossa. Käytäntö vaihtelee kunnittain.

Sote- uudistuksesta Kai Kinnunen on perillä. Terveyspalveluissa ei ole valittamista. Lääkäriin on päässyt tarvittaessa jopa samana päivänä. Mielessä vilahtaa huoli siitä, mikä on tilanne uudistuksen jälkeen.

Yhdeksi vaaliteemaksi nousee työttömyys. Se ei ole lomittajia vielä koskenut, vaikka muutos on ollut maataloudessa raju. Kun Kinnunen aloitti työt vuonna 1987, maatiloja oli 210. Nyt Kinnulassa on nelisenkymmentä maidonlähettäjää. Tuottajahinnan lasku vähentää Kinnusen arvion mukaan tilamäärää ehkä kymmenellä.

Kai Kinnunen luottaa poliitikkoihin, tosin varauksella. Tiedossa on, että ehdokkaat ja puolueet tekevät vaalien alla hyviä lupauksia. Vaalien vuoksi Kinnunen on valveutuneen äänestäjän tavoin valmis hyväksymään puheisiin ja kannanottoihin pienen vaalilisän.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>