Uutiset Juha Kivinen

Tehdäänkö Pihtiputaalle keila-, uima- tai jäähalli – vai ei mitään niistä?

Pihtiputaalla on kyselty vuoden aikana ajatuksia siitä, millaisia vapaa-ajanpalveluja kirkonkylälle pitäisi rakentaa. Sivistyslautakunta järjesti keskusteluillan saadakseen kuntalaisilta eväitä päätöksentekoon. Lautakunta valmistelee esityksen mahdollisesta rakentamiskohteesta kunnanhallitukselle ja -valtuustolle.

Kunnanjohtaja Ari Kinnunen totesi, että kuntakeskukseen tarvittaisiin uutta vetovoimaa vapaa-ajanpalveluihin, jotta paikkakunnalle saataisiin houkuteltua lisää yrittäjiä ja asukkaita.

— Ihan kaikkeen ei ole varaa, mutta päättäjillä on tahtoa satsata yhteen kohteeseen, josta voitaisiin päästä yksimielisyyteen, Kinnunen sanoi.

Yrittäjät ja kunnanvaltuutetut ovat saaneet esittää palveluista omia näkemyksiään, ja niistä on järjestetty yleisökysely myös Elämää maaseudulla -messuilla.

Kolme toivetta nousi selvästi muiden yläpuolelle: kuntosalitoiminnan kehittäminen, keilahalli ja uimahalli. Seuraavina tulivat ensilumenlatu ja jäähalli.

Tuiskun puheenjohtaja Timo Kemppainen arvioi, että nykyisiä tiloja pitäisi hyödyntää mahdollisimman paljon vapaa-aikatoimessa, koska rahat ovat tiukassa ja väestö vähenee. Hän kannatti kuljetustukea hallivuoroille ja viikkokyytejä uimahalliin.

Ari Kinnunen sanoi ymmärtävänsä jossakin määrin sellaistakin ajattelua, mutta hän huomautti myös, että jos ei paikkakunnalta löydy mitään ja asukkaille sanotaan, että mene naapuriin, se alkaa vaikuttaa kunnan vetovoimaan.

Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Jyrki Hollanti (kesk) tuumasi, että joskus voidaan tehdä myös rohkeita liikkeitä, vaikka väestömäärä menisikin alaspäin.

Pudiksen puheenjohtaja Tero Kemppainen lisäsi, että jokin aika sitten mietittiin, onko Putaanvirran koululle tarvetta rakentaa salia Pihtipudas-salin lisäksi. Nyt salilla on käyttäjiä iltamyöhään, eikä vuoroja tahdo riittää kaikille.

Tuiskun hiihtoaktiivi Martti Kuha piti selvänä, ettei maksukyky riitä uimahalliin tai jäähalliin, ja väestöpohja on liian kapea myös yksityiselle kuntosalille.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>