Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Suoramyynti ja verkkokauppa maaseudun valopilkkuja

Maidon- ja lihantuottajat kipuilevat alenevien tuottajahintojen vuoksi ja miettivät ulospääsyä. Tilakoon kasvattamisen ja tuotannon tehostamisen ohella katseita suunnataan oman tilan ja lähialueelta saatavien raaka-aineiden jatkojalostukseen ja suoramyyntiin. Moni on ottanut riskin ja onnistunut, joukossa muurasjärveläinen Liisankankaan Jäätelö.

Kuluttajat ovat entistä kiinnostuneempia hankkimaan lähiruokaa hakemalla suoraan tuottajalta tai tilaamalla internetin välityksellä. Iso joukko pihtiputaalaisia on mukana perjantaina julkistetussa verkkopalvelussa, jolla yritetään ratkoa ehkä alan vaikeinta ongelmaa, sitä kuinka ruoan myyjät ja ostajat löytävät toisensa. Sivusto tarjoaa tuottajille edullisen tavan saada tuotteensa esille ja ostajalle vaivattoman palvelun täyttää yhdellä nettikäynnillä ruokakorinsa ja maksaa ostoksensa haluamallaan tavalla.

Puolueet lupaavat vaalien alla ryhtyä talkoisiin tuottajia ja yrittäjiä lannistavan säädösviidakon raivaamiseksi. Ruokaa Suomesta -sivustolta voi kohta tilata lihaa, kalaa, maitotuotteita, juureksia, marjoja, sieniä, leivonnaisia, jauhoja, hunajaa, hilloja ja mehuja. Suomessa tuotetaan myös tilaviinejä, pienpanimoiden oluita ja vähän väkevämpiäkin juomia. Niitä ei netin kautta saa tilata, eikä niitä pääse maistelemaan muista tuotteista pursuavilla maalaismarkkinoilla. Olemme kuitenkin osa EU:ta, yhteisöä, jonka päätehtäviin kuuluu kaupan esteiden purkaminen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>