Uutiset Juha Kivinen

Ennakkoäänestäjillä mieli matalalla

Äänestäjien tunnelmat eivät olleet kovin hilpeitä ennakkoäänestyksen alkaessa viikko sitten. Moni oli tyytymätön päättyneeseen neljän vuoden vaalikauteen.

Mikko Tainio ihmetteli vielä Kinnulan kunnantalon aulassa, ketä hän oikein äänestäisi. Hän sanoi, ettei ole ennen näin pitkään joutunut miettimään.

— Eihän tässä ole neljän vuoden aikana tapahtunut yhtään mitään. Olen montakymmentä vuotta äänestänyt, ja aina ne lupaavat parempaa, mutta minun aikanani kaikki on vain huonontunut. Tiet ovat käyneet huonommiksi ja kaikki on puutteen varassa, puhisi 74-vuotias Mikko Tainio.

Tainion mielestä lama tulee, kun töitä ei tehdä omassa maassa.

— Tämä on ollut mitätön hallitus, mehän pystyttäisiin itsekin hoitamaan asioita tuolla lailla. Eduskunnassa ei ole kauppamiehiä.

— Ei muuta kuin Jyväskylän tältä puolen kaikki perhetiloiksi, niin olisi nuorisolle ja metsäteollisuudelle töitä. Ne vain uskovat Eurooppaan. Ei sieltä apu meille tule. Tehdään hirveitä maatiloja eikä anneta olla perhetiloina.

Kinnulalainen Jari-Heikki Rauhala paukautti, että tilanne on suoraan sanottuna takalistosta, tosin vielä vahvemmin sanakääntein.

— Eiköhän täällä ole ihan tarpeeksi omiakin ongelmia. Päättäjille tuntuu olevan ulkomaan asiat paljon tärkeämpiä. Etelä-Euroopan maiden rahoitusta pitäisi vähentää ja rahaa suunnata omaan maahan.

Paljon parannettavaa isänmaan asioista löydettiin myös Pihtiputaalla. Heljä Kenttälä hymähti, että viime vaaleista tähän päivään kaikki on ollut yhtä laskua.

— Ei ole tahtoneet takapuolinahkat kestää. Siltä se näyttää kuin aina ennenkin, eli paljon hyvää luvataan, mutta kun vaalit ovat ohi, se on plus miinus nolla. Missä vaaleissa olet nähnyt, että parannusta tulee? Mutta vanhaa tuttua kun äänestää, niin ainakin tietää, missä kohtaa pettyy, Heljä Kenttälä naurahti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>