Lukijalta Lukijalta

Elämältä puuttuu suunta

Hykertelen täällä mielihyvästä, kun taas on niin paljon luvassa hyvää ja kaunista. Minun tarvitsee vain ”muuttaa elämäni suuntaa” kuten laulussa sanotaan. Olen yksi tärkeä nappula nyt käynnissä olevissa eduskuntavaaleissa ehdokkaina olevien äänten kalastelussa saada Suomi kuntoon. Tässä vaiheessa kyllä velatkin tuntuvat muuttuvan saataviksi ja musta valkoiseksi. Tosin näiden kaikkien kauniiden lupausten apuna pitäisi olla Pandoran lipas, että osaisin tehdä sen oikean valinnan.

Rehellinen, turvallinen, fiksu, pätevä, kokenut, vahva, uskottava, rohkea, peloton, luotettava ja kun on vielä ”aikuinen nainen” olen pyörällä päästäni, kenelle ääneni annan.

Mietin kuinka suureksi tämä meidän laajentunut EU-perhe kasvaa, syntyykö Eurooppaan vielä uusia perheitä joita voimme auttaa. Luvataanhan meille verojen alennusta ja työpaikkoja joka niemeen ja notkoon, joten yhden hyvä koituu näin kaikkien eduksi. Ja me eläkeläisethän olemme iloisia veronmaksajia. Millainen aika onkaan koittamassa kaikille työttömille ja erityisesti nuorilla kun he saavat töitä ja pääsevät pois työmarkkinatuelta saaden ”oikeita töitä”. Onhan parempi tehdä töitä kuin kuluttaa koulun penkkejä jossakin kaukana kotiseudulta.

Lapsiperheille mahdollistuu hoiva, apu ja tuki yhden oven avauksen takaa. Syntyvyys tulee lisääntymään joten työvoimapulasta ja veronmaksajista ei tarvitse tulevaisuudessakaan huolestua. Monet vanhukset, jotka eivät ole koskaan käyneet Suomen rajojen ulkopuolella saattavat asua monikansallisten hoivakotien monikansallisten hoitajien ja lääkärien hellässä huomassa ja dementoitumisen estämiseksi vielä opetella ulkomaan kieliäkin.

Vähän huolettaa, mitä tapahtuisi jos joku meidän päättäjistä sattuisi saamaan sairauskohtauksen vaikka lenkkipolulla ilman, että häntä tunnistettaisiin, kävisikö hänelle kuten barcelonalaiselle arkkitehti Gaudille, että hänet vietäisiin ilmaiseen köyhille tarkoitettuun sairaalaan, eikä siihen hienoon yksityissairaalaan johon hän sosiaalisen statuksensa mukaisesti kuuluisi.

Jää nähtäväksi pörrääkö ilmatilassa tulevaisuudessa Naton sotilaskoneet, koska Natoon liittyminen ei maksaisi paljon Suomelle ja toisihan se sitä paljon puhuttua turvallisuutta Idän Karhua vastaan.
Teiden kunto on puhuttanut paljon tänä keväänä, mutta ei hätää, tulevat päättäjät ovat luvanneet hoitaa tieasiat kuntoon. Onhan se sitten arvokkaampaa autoilla kun tulee tietullit ja saamme maksaa tienkäytöstä.

Siispä suunnistan äänestysuurnille ja jään odottamaan sitä paljon puhuttua suunnanmuutosta.

Toini Hämäläinen

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>