Uutiset Krista Kajuutti

Kinnulan lasten ja nuorten onnenpäivä

Kinnulan ryhmäperhepäiväkotien ja koulujen lapset saivat iloita uusista leluista kirjastossa järjestetyssä tilaisuudessa. Tavarat oli hankittu Kinnulan satavuotisjuhlan kautta saatujen lahjoitusten avulla.

Lahjoituksia antoivat viime vuoden aikana niin kunnat, yksityiset toimijat kuin erilaiset järjestöt. Kaikkiaan lahjoituksia kertyi noin 2 000 euroa. Nyt tuo summa on käytetty lasten, nuorten sekä vanhusten tukemiseen.

Tilaisuudessa olivat paikalla paitsi lahjojen saajat myös Kinnula 100 vuotta -työryhmän puheenjohtaja Manu Toikkanen sekä sihteeri Pirkko Kauppinen.

— Meille oli tärkeää, että lahjoitukset menevät oikeisiin kohteisiin eivätkä jää leijumaan kunnan kassaan, Toikkanen kertoi.

Kauppinen puolestaan korosti, että tavarat hankittiin tarpeeseen. Päivähoito, koulut ja palvelukeskus saivat esittää toiveita hankintojen suhteen.  

— Halusimme hankkia sellaista, mitä oikeasti tarvittiin, Kauppinen kuvailee.

Kunnan kolmeen ryhmikseen ostettiin lahjoitusten avulla muun muassa perinteisiä leluja, pelejä sekä ulkovälineitä. Tavarat siirtyvät uuteen päiväkotiin sen valmistuttua. Palvelukeskus Kotipihaan hankittiin ylä -ja alaraajojen kuntoutuslaite, restoraattori. Yläasteen oppilaat puolestaan pääsevät purkamaan energiaansa nyrkkeilysäkin hutkimiseen.

Yläasteen oppilaskunnan sihteeri Helka Lindholm kertoi, että nyrkkeilysäkki oli erittäin toivottu hankinta.

— Tarvittiin välitunneille jotakin uutta, että olisi muutakin tekemistä kuin oleskelu ja seisominen, Lindholm totesi.

Myös Muholan ja Nurmelan kouluihin ostettiin tavaroita, jotka painottuivat lähinnä ulkovälineisiin. Koulujen johtaja Tapani Pekkarinen arvostaa lahjoituksia suuresti.

— Satsaus lapsiin ja nuoriin on 100-vuotiaalle Kinnulalle panostus tulevaisuuteen, Pekkarinen iloitsi.

Perhekoti Pikku Karhussa työskentelevä Anne Karisto kertoi, että tällaisia lahjoituksia tulee harvoin.

— Joskus olemme saaneet yksityisiltä perheiltä vanhoja leluja. Tämä lahjoitus tulee kuitenkin todella tarpeeseen, sillä nykyiset lelumme ovat melko aatamin aikaisia. Asia on niin, että leikki on lapsen työtä. Työnteko taas on haastavaa ilman työvälineitä, Karisto luonnehti.

Sekä häntä että Kauppista harmittaa määrärahojen puute.

— Totta kai taloudellinen tilanne vaikuttaa kaikkeen toimintaan. Nyt täytyy vain miettiä erilaisia tapoja ja vaihtoehtoja. Kaikesta on kuitenkin aina selvitty, Kauppinen naurahti.

He totesivat, että Kinnulassa kehitys on menossa kuitenkin myös positiiviseen suuntaan. Noin vuoden päästä avattava päiväkoti on yksi edistysaskel.

­Tilaisuuden jälkeen kaikki osallistujat vaikuttivat enemmän kuin tyytyväisiltä.

— Isot kiitokset kaikkien meidän lahjoituksia saaneiden puolesta. Hienoa, että saimme itsekin vaikuttaa näihin hankintoihin, totesi Pekkarinen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>