Pääkirjoitus Juha Kivinen

Kinnulan valituskierteelle ei loppua näy

Kinnulassa on eletty levottomia aikoja siitä asti, kun valtuusto erotti kunnanjohtaja Juha Urpilaisen lokakuussa 2013. Urpilainen ja kunnanvaltuutettu Rauno Kinnunen ovat tehtailleet jatkuvasti uusia valituksia, joissa Urpilainen esimerkiksi ilmoittaa kunnanhallituksen ja uuden kunnanjohtajan Pekka Kanervion ylittäneen toimivaltansa.

Valituksia satelee hallinto-oikeuteen siitä huolimatta, että kunta ja Urpilainen solmivat sovintosopimuksen. Urpilainen veti sopimuksen mukaisesti pois kaikki siihenastiset valituksensa, mutta hän on jatkanut taas myöhemmin Kinnulan kuntaan liittyvien valitusten tekemistä.

Kukaan ei kiistä, etteikö Juha Urpilaisella olisi täydet kansalaisoikeudet tehdä valituksia. On kuitenkin vaikeaa nähdä, miten valituskierre edistäisi Kinnulan kunnan hyvinvointia. Urpilainen perustelee valituksiaan vaatimuksella hyvän hallintotavan noudattamisesta. Se on johtanut niin pilkuntarkkaan virheiden kaivamiseen, ettei sillä ole enää mitään tekemistä kunnan normaalin toiminnan kanssa.

Kuvion kummallisuuksiin kuuluu se, että Kinnula tarvitsisi juuri nyt kunnansihteeriä, jotta hyvän hallintotavan noudattamiseen ja valvomiseen olisi parhaat edellytykset. Kunnansihteerin paikkaa ei ole kuitenkaan voitu panna auki, koska viran aukijulistamisesta on valitettu. Kinnulaan ei saatu myöskään uutta rehtoria, koska siitäkin päätöksestä tuli valitus.

Valituskierteelle toivoisi vähitellen loppua, sillä nyt kunnan hallinto on puoliksi halvaantunut ja sivistystoimen johtajalle on sälytetty kohtuuttomasti työtaakkaa. Kaiken hulinan keskellä on hyvä huomata, että Kinnulan kunta sai aikaan yli 800 000 euroa plussalla olevan tilinpäätöksen. Siinä ei ole paljon valittamisen aihetta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>