Urheilu Juha Kivinen

Keihäskarnevaalien 45-vuotisjuhlakisat lässähtivät huippujen poisjäänteihin

Pihtiputaan 45. Keihäskarnevaalien pääkilpailuista tuli melkoinen pannukakku, kun kaikki kolme kärkiheittäjää jättäytyivät viikon mittaan pois heittoviivalta.

Näytelmän suurimpana konnana näyttäisi esiintyvän Timanttiliiga-statusta havitteleva Paavo Nurmi Games Turussa, jossa Suomen kärkinelikko heitti vain kolme päivää ennen keihäskarnevaaleja.

Tero Pitkämäki ja Teemu Wirkkala ilmoittivat poisjääntinsä syyksi liian tiiviin kilpailutahdin lähekkäisten kisojen vuoksi. Antti Ruuskanen taas luopui ensimmäisen karnevaalivoittonsa hakemisesta samasta syystä kuin vuosi sitten: nivunen oireili taas ikävästi.

Areena olikin pedattu valmiiksi viimeiselle kovalle nimelle Ari Manniolle, jonka ei tarvinnut tehdä ihmeitä ensimmäisen keihäskarnevaalivoittonsa eteen. Se tuli melkein puolihuolimattomasti keskinkertaisella tuloksella 80,69.

Pitkämäki ja Ruuskanen on valittu ajat sitten Pekingin MM-kisoihin, joten enää kiinnostaa, kuka on se kolmas matkaanlähtijä. Mannio ja Wirkkala olisivat voineet tapella siitä Pihtiputaalla, mutta Wirkkala ei ottanut haastetta vastaan.

Ari Mannio ei myöntänyt, että Wirkkalan poisjäänti olisi sinänsä harmittanut häntä, mutta karnevaalikisan lässähtäminen sai Mannion miettieliääksi.

— Paras lataus oli poissa. Viimeisellä yritin runtata tosissani, mutta se oli teknisesti huono heitto. Totta kai se vaikuttaa, kun ei ollut oikein kilpakumppaneita viivalla. Joskus näissä saa tehtyä hyvän tuloksen, kun voi heittää rennosti, mutta joku loppupiikki siitä jäi pois.

Myös karnevaalien järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Kimmo Kinnunen näki heittäjien lannistuneen, kun parhaat jäivät pois. Kinnunen sanoi olleensa aina sitä vastaan, että huippunimiä yritettäisiin saada paikalle rahapalkkioilla. Hän nosti Seppo Rädyn siinä muiden yläpuolelle. Räty seurasi tänäkin vuonna karnevaaliheittoja.

— Pidän Tohmajärven kaveria semmoisena ihmisenä, ettei täällä kävele vieläkään yksikään samantasoinen mies. Seppo on Seppo. Hän pystyi heittämään ilmaiseksi ja halusi tulla tänne. Ne ovat isoja asioita pienille lapsille.

Kimmo Kinnunen kertoi, että järjestelyporukassa mietittiin viikonlopun aikana kovasti karnevaalikisojen tulevaisuutta.

— Ensi vuonna tiedetään jo ne vaikeudet, kun televisio ei ole paikalla ja huiput ovat poissa sunnuntaina, kun EM-kisat ovat seuraavalla viikolla, ellei sitten ruveta ostamaan ulkomailta heittäjiä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>