Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Urheilutapahtumista haetaan tulosten lisäksi elämyksiä

Jos Muurasjärven Maalaismaraton olisi yritys, se voisi kehua tuplanneensa liikevaihtonsa ensimmäisenä toimintavuotenaan. Ikävien talousuutisten maassa moinen temppu on harvinaista.

Ensimmäisessä Maalaismaratonissa juoksijoita oli 120, nyt jo yli kaksisataa. Saavutus on hieno, kun tiedetään, kuinka vaikea urheilutapahtumiin on saada osallistujia ja yleisöä. Muurasjärvellä onnistuttiin kummassakin. Kylän urheilukentälle rakennetussa kilpailukeskuksessa leijaili lettukahvin tuoksu, mutta samalla suuren urheilujuhlan tuntu.

Maalaismaratonin järjestäjät ovat aistineet ajan hengen. Ryppyotsainen kilpailu ja tulostehtailu ei houkuta suuria massoja. Suurinta osaa liikunnan harrastajista kiinnostavat totista kilpailua enemmän tapahtuman tarjoamat elämykset.

Muurasjärven Maalaismaratonissa juoksureitti on sijoitettu taitavasti kansallisesti arvokkaan kulttuurimaiseman ytimeen. Juoksija voi kuvitella askeltavansa kohti maalia elämyspuistossa, jonka vetonauloja ovat hyvin hoidettu elävä maaseutu eläimineen, asvaltilta varjeltuneet hiekkatiet, maastoon vuosisatojen aikana muodostuneet polut ja luontoäänet, jotka eivät sekoitu liikenteen meluun. Kesäkukin koristellut pihateiden risteykset ja kaikille riittänyt kannustus loivat tunteen siitä, että jokainen oli tapahtumaan tervetullut.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>