Uutiset Juha Kivinen

Hyvinvointikeskus tulossa Pihtiputaalle, mutta minne?

Vapaa-ajan palveluista tehtyjen kuntalaiskyselyiden palaute on johtamassa siihen, että Pihtiputaan kunta aikoo tosimielellä lähteä rakentamaan hyvinvointikeskusta. Hankkeen kustannusarvio on 1,3 miljoonaa euroa.

Kunta järjesti aiheesta avoimen keskusteluillan viime viikolla. Kaikki paikalle tulleet näyttivät hankkeelle vihreää valoa ja kiittelivät kunnan aktiivisuutta asiassa.

Kunnan vapaa-aikatoimen koordinaattori Kati Laine-Rissanen kertoi, että hyvinvointikeskukseen olisi näillä näkymin tulossa keilahalli, kuntosali, tanssi-liikuntasali, matala kiipeilyseinä, lasten peuhapaikka, kahvila sekä mahdollisesti myös tiloja hyvinvointialan yrityksille. Lasten peuhapaikassa ei olisi kiinteitä rakenteita, vaan sinne voisi rakentaa kiipeilyratoja ja liukumäkiä erillisistä palikoista.

Kunnanjohtaja Ari Kinnunen arvioi, että kunnan kantokyky voisi kestää hyvinvointikeskuksen kokoisen hankkeen. Hän sanoi, että rakentamiseen tarvitaan kaavamuutos ja hankkeen suunnitteluun nimetään pikaisesti työryhmä.

— Suunnitteluun pitää päästä heti syksyllä, ja jos ollaan oikein nopeita, vuoden päästä voisi olla mahdollista aloittaa rakennustyöt, Kinnunen linjasi.

Keskusteluillan aikana puhuttiin lähinnä kahdesta asiasta: hyvinvointikeskuksen sijoituspaikasta sekä siitä, ettei uusi kuntosali haittaisi urheiluseura Tuiskun oman kuntosalin menestystä. Kunnan edustajat vakuuttivat, ettei tarkoitus ole kilpailla urheiluseuran kanssa. Martti Kuha ja Heikki Suvanto arvelivat kuitenkin, että kilpailuasetelema syntyy väistämättä.

Marja-Leena Närhi kannatti rakennuspaikaksi Niemenharjua, jonne aletaan kohta rakentaa Nesteen uutta liikenneasemaa ja karavaanarialuetta. Irma Nykänen oli myös Niemenharjun kannalla, koska siellä on tilaa rakentaa.

Heikki Suvanto kallistui enemmän keskustaan sijoittumisen kannalle. Hän arvioi, että 80 prosenttia hyvinvointikeskuksen asiakkaista tulee keskustan alueelta.

Suvanto kysyi, riskeerataanko käyttöastetta, jos hyvinvointikeskus sijoitetaan Niemenharjulle. Se voisi hänen mielestään tuoda ongelmia myös lapsille, vanhuksille ja liikuntarajoitteisille. Suvanto huomautti, ettei Niemenharjulla ole myöskään valmista infrastruktuuria, mutta keskustassa kaikki olisi vieressä.

Martti Kuha suosisi myös keskustaa.

— Valitettavan vähän ihmisillä on matkoillaan aikaa pysähtyä käyttämään vapaa-ajan palvelujen, Kuha arveli.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>