Urheilu Juha Kivinen

LiigaPloki pelastui fanien tukitalkoilla

Kaksitoista vuotta jatkunut Plokin taival naisten lentopalloliigassa oli vaarassa katketa rahapulaan. Seuran talous oli niin tiukoilla, että LiigaPlokissa jouduttiin turvautumaan hätähuutoon: faneja pyydettiin mukaan pelastustalkoisiin. Huutoon on nyt myös vastattu.

LiigaPlokin manageri Arto Ihalainen sekä talousvastaava Onni Nykänen ovat kiitollisia auttamishalusta. Ihalainen sanoo, että seura voi jatkaa liigassa rahanhankintakampanjan ansiosta. Kampanjalla kerättiin yli 10 000 euroa.

— Siinä on lahjoituksia, jäsenmaksuja ja kannattajajäsenmaksuja. Lisäksi saimme neljän huutokaupan tuotoilla yli 20 000 euroa, Nykänen kertoo.

Kannattajakausikortteja on ostettu ennätysmäärä.

— Paljon on sellaisia, jotka eivät olleet aiemmin ostaneet korttia, mutta ostivat nyt, kun tiesivät tilanteemme. Parasta on se, että tänne on tullut yhteisöllisyyttä. Toimintaan on tullut paljon henkilöitä, jotka eivät ole olleet aiemmin mukana, Onni Nykänen sanoo.

Arto Ihalainen myöntää, että keväällä oli ainoa oikea ratkaisu kertoa suoraan seuran taloustilanteesta.

— Meille ei tule mistään rahaa toiminnan pyörittämiseen, jos emme ole itse aktiivisia. Se ei tuo meille yhtään euroa, että pelaamme liigassa, vaan lähdemme aina nollilta. Tietysti tiukkaa on edelleenkin, ja apua otetaan mielellään vastaan.

LiigaPloki on tehnyt oman osuutensa talkoissa viemällä kuluja alaspäin kaikessa mahdollisessa, kuten valmentajapuolella.

— Meillä on ollut seitsemän vuotta ympärivuotinen valmentaja, jolle on maksettu 12 kuukautta palkkaa, vaikka toimintaa on kuitenkin lyhyemmällä ajalla. Nyt Olli Nenonen valmentaa oman työnsä ohella, Arto Ihalainen kertoo.

Ihalainen kiittelee seuran ainutlaatuista talkooporukkaa. LiigaPlokilta löytyy nopeasti talkooapua myös muille tarpeessa oleville.

Liigapelien jatkumisella on iso sosiaalinen merkitys lähiseudulle.

— Pelit ovat enemmän kuin pelejä. Paljon käy niitäkin, jotka eivät välttämättä pelistä kovin paljoa ymmärrä, mutta he tulevat paikalle, koska sinne tulee tuttuja ja juttukavereita, Onni Nykänen huomauttaa.

Liigajoukkue on vaihtunut lähes kokonaan. Viime kaudesta on jäljellä vain passari Anni Toivonen. Moni lähti muualle opiskelujen takia.

— Mutta onneksi pohjaa on lukion lentopallolinjan kautta, ja saimme myös paluumuuttajina Eveliina ja Sini Koljosen. Kyllä tästä ihan hyvä joukkue kasataan, Arto Ihalainen arvioi.

Ulkomaalaisia on ennätysmäärä eli neljä.

— Se johtuu kotimaisten pelaajien vähäisestä määrästä. Muissakin joukkueissa on ulkomaalaisia aiempaa enemmän. Vaikka seuralla on hyvä maine, tänne on vaikeaa saada kotimaisia pelaajia, koska opiskelupaikkoja ei ole lähellä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>