Uutiset Juha Kivinen

Puikoilla apua pakolaisille Kinnulasta

Opettaja Miia Hiiroselle tuli jo vuosi sitten mieleen ajatus, että Kinnulan keskuskoulun käsityötunneilla voitaisiin neuloa lahjoitettavaa Punaiselle Ristille. Idea toteutui vasta tänä syksynä, mutta nyt neulomusten tarve onkin sitä polttavampi, kun turvapaikanhakijoita on alkanut vyöryä Lähi-Idästä Pohjolan talvea vasten.

Miia Hiironen sanoo, että hänelle ylipäätään kaikkien auttaminen on tärkeää.

— Olemme puhuneet oppilaiden kanssa, kuinka Kinnulassakaan ei ole aina osattu muodostaa kantaa, onko se hyvä, kun pakolaisia tulee. Me ajattelemme sitä lähimmäisenrakkaudesta ja auttamisen ilosta, emmekä ota poliittista kantaa siihen, kuka tänne saa tulla.

Miia Hiironen korostaa, että he ovat liikkeellä avoimin mielin ja joukkuehengessä.

— Lahdessa olivat kivittäneet pakolaisten bussia, mutta me osoitamme, että kyllä täällä osataan olla empaattisiakin. Käydään puikoilla talkoisiin! Ja jos pakolaiset eivät tarvitse, niin näitä voi laittaa myös muihin avustuskohteisiin.

Opettaja Ulla-Maija Hakkarainen lähti myös mukaan Miia Hiirosen projektiin kolmos- ja nelosluokkien kanssa. Miia pitää käsitöitä viitos-kuutosille ja seiskaluokkalaisille.

— Oppilaat oikein odottavat perjantaita, että pääsevät neulomaan. Tämä onkin vähän kuin marttakerho, kun kudotaan ja juodaan välillä kaffetta. Lisäksi Heidi, Janika ja Meiju ovat tehneet neuleita myös kotona, Miia kertoo.

Pakolaisille on syntynyt lapasia, kaulahuiveja, villasukkia, kaulureita, säärystimiä, pipoja ja ranteenlämmittimiä. Pienemmät ovat tehneet otsapantoja.

Meiju Hakkarainen oli ehtinyt tehdä viikossa jo kaulurin, pipon ja sukat, osan niistä kotona. Käsityöt on Meijulle rakas harrastus, hän neuloo melkein joka ilta.

— Se on hyvä, että pakolaisia autetaan. Kyllä heitä saa Suomeen tulla, ei liikaa, mutta sen verran mitä mahtuu. Kyllä Kinnulaankin ainakin yksi perhe mahtuisi, Meiju tuumaa.

Vaatelahjoituksia voi lähettää esimerkiksi postin tai Matkahuollon välityksellä suoraan Punaisen Ristin logistiikkakeskukseen Tampereelle, osoite Kalkun kehätie 4, 33330 Tampere. Lähettäjä maksaa rahdin. SPR:n piiritoimistosta voi myös kysellä yhteiskuljetuksia tai lahjoituksen voi tuoda itse perille.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>