Uutiset Juha Kivinen

Wiitaunioni on piristävä poikkeus hyvinvointiasioissa

Vuodesta 2008 toimineella Wiitaunionin hyvinvointityöryhmällä on aihetta tyytyväisyyteen.

— Wiitaunioni on ihan piristävä poikkeus Keski-Suomessa. Täällä on oltu aikaa edellä. Kaikilla kunnilla ei ole vielä edes hyvinvointisuunnitelmaa tehtynä. Viitasaarella ja Pihtiputaalla on tehty paljon asioita ja lista on aika vaikuttava, toteaa hyvinvointityöryhmän sihteerinä toimiva Nina Peränen Keski-Suomen sairaanhoitopiirin perusterveydenhuollon yksiköstä.

Työryhmä tekee kuntalaisten hyvinvointiin liittyviä esityksiä Wiitaunionin johtoryhmälle, joka vie asioita eteenpäin hallintokunnille ja tahoille, joita ne kulloinkin koskettavat. Työryhmän kokoonpanoa on nyttemmin supistettu paremmin toimivaan kymmeneen henkeen. Siihen kuuluu eri lautakuntien, työntekijöiden ja yrittäjien edustajia.

Hyvinvointityöryhmän aloitteesta Pihtiputaalle on saatu vuosien varrella esimerkiksi koulupsykologin toimi sekä aloitettu työttömien ilmaiset terveystarkastukset, molemmat jo ennen kuin niistä tuli lakisääteisiä. Tänä vuonna muutettiin myös työttömien fysioterapiakäynnit maksuttomiksi terveystarkastusten yhteydessä.

Neuvolaan on tullut perhetyöntekijä, joka tekee ennaltaehkäiseviä kotikäyntejä. Jos perheessä havaitaan ongelmia, voidaan tarjota matalan kynnyksen tukipalveluja, jotka eivät leimaa ihmisiä.

Kouluruokailu on muuttunut terveellisemmäksi hyvinvointityöryhmän esitysten jälkeen. Oppilaat voivat juoda rasvatonta maitoa ja levitteet ovat kasvirasvapohjaisia. Myös välipalat on saatu kouluille.

Kuntalaisten liikuntaharrastusta on aktivoitu parantamalla harrastusmahdollisuuksia. Pihtiputaalla on esimerkiksi rakennettu frisbeegolfrata ja parkour-telineitä. Päiväkotilapsille on lisätty liikuntatuokioita ja ikääntyviä on kannustettu liikkumaan seniorikortin avulla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>