Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Kunnissa mennään eteenpäin turbulenssista huolimatta

Maan hallitus pääsi kaatumisen uhallakin sopuun sosiaali- ja terveydenhuollon linjauksista. Samaan pakettiin nivottiin myös aluehallinnon uudistus. Molemmat nakertavat kuntien asemaa palvelujen tuottajina.

Sote- ja säästökeskustelun keskellä unohtuu helposti, että kunnissa kyetään tekemään samaan aikaan ratkaisuja, joilla ihmisten palvelut ja viihtyvyys paranevat. Kinnulassa on kaikessa hiljaisuudessa aloitettu historiallinen hanke, kunnan ensimmäisen päiväkodin rakentaminen.

Monissa lapsiperheissä päiväkotia on odotettu kärsimättöminä. Elokuussa Kinnulan kaikki päivähoitoa tarvitsevat lapset voivat päästä samaan hoitopaikkaan. Samalla taakse jää nykyinen käytäntö, jossa lapsia hoidetaan neljässä ryhmäperhepäiväkodissa.

Elokuussa kaikki on toisin myös Pihtiputaalla. Niemenharjun uuden matkailualueen rakentaminen alkaa jo tällä viikolla, kun Finnveralta tuli tiistaina tieto rahoituksesta.

Hankkeen käynnistymistä on viivästyttänyt tuttu asia, raha. Mitä pitemmälle suunnittelussa on edetty, sitä korkeammaksi hinta on noussut. Kunnanvaltuusto asetti kunnan omistamalle kiinteistöyhtiölle tulevien kustannusten katoksi 4,5 miljoonaa euroa. Mittava hanke on pystytty puristamaan tuon raamin sisälle ilman että alueesta tulee torso.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>