Uutiset Heikki Jämsén

Niemenharju muuttaa mielikuvan Pihtiputaasta

Niemenharjun matkailukeskuksen urakkatarjoukset allekirjoitettiin perjantaina.

Maanrakennustyöt alkavat ensi tiistaina ja varsinainen rakentaminen viikkoa myöhemmin. Arkkitehdit Emma Johansson ja Willem van Bolderen iloitsivat siitä, että rakennusten ilmeeseen ei koskettu kustannusten karsintavaiheessa.

— Rakennusten ja alueen ulkonäkö on tapa erottautua. Kokemus on varmasti mieleenpainuva, kun tähän pysähtyy alueen valmistuttua. Mielikuva Niemenharjusta ja Pihtiputaasta muuttuu, Emma Johansson sanoi.

Arkkitehtien johtoajatuksena on yhdistää onnistuneella tavalla alueen huoltoasema-, ravintola- hotelli- ja matkailutoiminnot ja luoda matkailulle turvallinen, mukava ja samalla maisemallisesti kaunis ympäristö.

— Haluamme korostaa upeaa maisemaa aina Niemenharjulta Nelostielle asti. Pihtipudas tunnetaan tämän jälkeen Niemenharjusta ja sitä ympäröivästä kauniista luonnosta ja maisemasta, yhdeksän vuotta Suomessa asunut Willem van Bolderen totesi.

Työpari on suunnitellut kahdestaan useita matkailualan kohteita.

— Niemenharju on niille hyvä jatkumo.

— Pihtipudas saa alueesta hienon, upeaa harju- ja järvimaisemaa esiin tuovan maamerkin, arkkitehdit vakuuttavat.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>